FOTO Iza cestičkih umirovljenika još jedna uspješna godina Foto: Općina Cestica

FOTO Iza cestičkih umirovljenika još jedna uspješna godina

Varaždinske vijesti | 1.5.2024. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku je uređenje i obnova Društvenog doma Gornje Vratno, u kojem su i prostorije cestičkih umirovljenika, a obnova bi trebala završiti do iduće godišnje skupštine

Zbog uređenja Društvenog doma i prostorija Udruge umirovljenika u Gornjem Vratnu, redovitu izvještajnu sjednicu Skupštine članovi Udruge umirovljenika Općine Cestica održali su u petak, 26. travnja u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec.

Nakon himne i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje te preminule članove Udruge, okupljene je pozdravio predsjednik udruge Milan Borak. Uz čelnike Općine Cestica, načelnika Mirka Korotaja i predsjednika Općinskog vijeća Darka Majhena, sastanku su bili prisutni i predstavnici umirovljeničkih udruga iz Hrvatske i Slovenije.

opcina_cestica_udruga_umirovljenika_skupstina_29042024_1.jpg

Iz Hrvatske to su bili predstavnici udruga Prigorčica, Trnovec Bartolovečki, Gornji Kneginec, Svibovec-Sračinec, Petrijanec, Margečan, Donja Voća i Vinica, a iz susjedne Slovenije bili su predstavnici umirovljeničkih udruga iz Cirkulana, Ormoža i Zavrča. Sjednici su nazočili i članovi DVD-a Babinec, Lovrečan-Dubrava i Križovljan-Cestica te predstavnici Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica.

Jednoglasno je usvojen predloženi dnevni red, a na prijedlog predsjednika Milana Boraka, jednoglasno su izabrana i radna tijela za vođenje sjednice. Tako su u radno voditeljstvo izabrani Štefanija Borak, Danica Bednjanić i Stjepan Mumlek koji je nastavio voditi sjednicu. Stjepan Smintić izvijestio je da je sastanku od 350 članova prisutno njih 178, a izvješće o radu u protekloj godini i plan rada za 2024. godinu predočio je tajnik Stjepan Borak.

opcina_cestica_udruga_umirovljenika_skupstina_29042024_4.jpg

Izvješće o materijalno financijskom poslovanju pročitala je blagajnica Jožica Golubić, a Stanislav Dobrotić podnio je izvješće Nadzornog odbora. O postignutim rezultatima sportskih sekcija u pikadu, streljaštvu, šahu, visećoj kuglani, kartanju bele i ostalim sportovima podnio je Josip Sambolec, a u svom izvješću naglasio je da je Udruga umirovljenika općine Cestica na sportskom natjecanju umirovljenika Varaždinske županije osvojila 3. mjesto od 32 umirovljeničke udruge.

Čestitku na uspješnom radu rukovodstvu uputio je načelnik Mirko Korotaj te naglasio da je u tijeku kompletno uređenje i obnova Društvenog doma Gornje Vratno u kojem su i prostorije cestičkih umirovljenika koje će se također obnoviti, a sama obnova trebala bi završiti do iduće godišnje skupštine.

opcina_cestica_udruga_umirovljenika_skupstina_29042024_5.jpg

Za obnovu kompletne zgrade Društvenog doma Gornje Vratno iz Europskih fondova osigurano je 700 tisuća eura, a za spomenutu investiciju iz Proračuna Općine Cestica izdvojit će se 100.000 eura. Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je članovima Udruge umirovljenika općine Cestica na svekolikoj suradnji te im poželio dobro zdravlje i uspješan nastavak rada.

Nakon skednice, za sve sudionike pripremljena je zakuska, a druženje je potom nastavljeno uz glazbu i ples do kasnih noćnih sati.

Više fotografija u nastavku: