FOTO Horvatić: Do 30. studenog 2025. završit će radovi na sustavu odvodnje dijela naselja Ljubešćica i pročistaču otpadnih voda

| 26.9.2024. u 14:39h | Objavljeno u Našim krajem

U općinskim prostorijama u Ljubešćici danas je održan koordinacijski sastanak, kojem su prisustvovali predstavnici Hrvatskih voda, Varkoma, Hrvatskih cesta i izvođača radova.

Sudionici sastanka obišli su i radove na izgradnji sustava odvodnje u Ulici Braće Radić, kao i lokaciju na kojoj se izgrađuje pročistač otpadnih voda u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

- Radovi napreduju, možda bi moglo i malo bolje, nadam se da vrijeme koje je pred nama, prije svega zima, neće biti jaka i da ćemo moći nastaviti izvođenje radova prema dinamici. Bitno je da bi do 30. studenog 2025. godine radovi trebali završiti. Imao sam se prilike uvjeriti i čuti od izvođača i od nadzora da to ne bi trebalo biti upitno. Zahvaljujem svima koji nas podupiru i s kojima zajednički provodimo ovaj projekt - izjavio je načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić, nakon obilaska radova u sklopu projekta „Izgradnja sustava odvodnje dijela naselja Ljubešćica i pročistača otpadnih voda UPOV Ljubešćica“ u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

- Radovi napreduju, ali kako je načelnik rekao moglo bi i bolje. Nadamo se da će se u narednom razdoblju radovi intenzivirati, kako bi u zimu ušli spremni i mogli i u zimi raditi određenu grupu radova. Investicijska vrijednost ovih radova je 6 milijuna eura plus PDV - rekao je direktor Varkoma Bruno Ister.

- Vjerujemo da će radovi biti završeni do kraja sljedeće godine - naglasio je direktor Hrvatskih voda Milan Rezo.