FOTO Gradonačelnik Neven Bosilj održao prijem za najpoznatijeg disc golf prvaka Paula McBetha

Varaždinske vijesti | 8.6.2023. u 15:43h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Varaždinu se od 9. do 11. lipnja u organizaciji Disc golf klub Lagoda održava Pro Forester, prvi od 12 turnira najvišeg europskog natjecateljskog ranga EuroToura.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj jučer je u palači Patačić tim povodom održao prijem za šesterostrukog prvaka svijeta i najveću zvijezdu ovog sporta, Amerikanca Paula McBetha.

Prijemu su nazočili i organizatori iz Disc golf kluba Lagoda Maja, Dinko i Tina Šimenc.

Paul McBeth je svjetski priznat i poštovan u disc golf zajednici. Gradonačelnika je upoznao s tradicijom disc golfa, natjecanjima koja se održavaju i zapanjujućim uspjesima koje je postigao.

Osvojio je nevjerojatnih šest naslova svjetskog prvaka u disc golfu, postavši tako najuspješniji i najdominantniji igrač u povijesti ovog sporta.

Njegova posvećenost, talent i strast prema disc golfu su neosporni, a inspiracija je za mnoge mlade sportaše diljem svijeta.

Gradonačelnik Neven Bosilj zaželio mu je dobrodošlicu u Varaždin te mu čestitao na njegovim sportskim uspjesima. Također je izrazio zadovoljstvo što se i ovaj turnir održava u Varaždinu koji je već prepoznata hrvatska disc golf destinacija, a dolazak renomiranih svjetskih igrača to i potvrđuje te potpomaže daljnji razvoj ovog sporta na našem području.

U pratnji Paulu McBethu je i kamerman-producent koji snima njegov put u Europi za dokumentarni serijal stoga će se u njemu naći i brojni kadrovi iz Varaždina i Hrvatske.

Na Pro Forester turniru koji će se ovaj vikend igrati oko dvorane Arena te na nasipu uz rijeku Dravu, sudjelovat će 140 igračica i igrača iz Australije, SAD-a i 22 europske države.

Organizatori pozivaju sve građane da iskoriste priliku i pogledaju najbolje svjetske disc golfere.

Galerija slika