FOTO Grad Ivanec vatrogascima predao opremu vrijednu 270.000 kuna

vv | 28.8.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Predstavnicima Vatrogasne zajednice grada Ivanca i svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava ivanečkog područja (Ivanec, Radovan, Margečan, Salinovec, Gačice, Bedenec) u prostorijama DVD-a Ivanec predana je nova vatrogasna oprema, čiju je nabavu s 270.000 kuna financirao Grad Ivanec.

9836.jpeg

Riječ je o opremi za osobnu zaštitu vatrogasaca (29 novih odijela), o opremi za tehničke intervencije te o osam digitalnih radio stanica (šest za DVD-ove i dvije za Vatrogasnu zajednicu).

Ne skrivajući zadovoljstvo novom opremom kojom će se podići razina sigurnosti i kvalitete rada vatrogasaca te naglašavajući da se ovime nastavlja višegodišnja dobra praksa povećanih izdvajanja za vatrogastvo iz gradskog proračuna, gradonačelniku Miloradu Batiniću i njegovu zamjeniku Marku Friščiću izraze zahvalnosti uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Zdenko Đuras i zapovjednik Ivan Putarek.

9839.jpeg

Grad Ivanec u svom proračunu za redovitu djelatnost vatrogastva osigurava oko 650.000 kuna na godinu. Međutim, povrh toga, Grad vatrogascima već nekoliko godina osigurava i dodatna sredstva za opremanje, s time da ih je ove godine još i "pojačao".

- Kao i prethodnih godina, i ove smo godine osigurali 100.000 kuna za opremanje DVD-ova tehničkom i drugom opremom. No, usto smo dodali još 100.000 za nabavu vatrogasnih zaštitnih odijela te još 70.000 kuna za nabavu digitalnih radio stanica. U 2023. godini u proračunu ćemo nastojati osigurati do milijun kuna za nabavu novih vatrogasnih ljestava – podsjetio je gradonačelnik.

- A kako bismo osigurali i daljnji kontinuitet u opremanju, u iduće 4 godine (počevši od 2023.) u gradskom će se proračunu i nadalje osiguravati po 100.000 kuna za opremanje DVD-ova. Ukoliko bi u ovim neizvjesnim vremenima došlo do poremećaja u punjenu proračuna, sredstva za vatrogastvo sigurno nećemo smanjivati. Ona neće ići na dolje, mogu ići samo na gore – izjavio je gradonačelnik Batinić.

9838.jpeg

U dobrom raspoloženju, predstavnici svih DVD-ova nakon toga su preuzeli opremu te je odvezli u svoja matična društva, priopćili su iz gradske uprave.

Označeno u