Prekrasan ambijent Hrvatskog zagorja u svom punom jesenjem koloritu bio je sjajna kulisa za još jedno druženje Gastronauta, koje je 28. listopada otpočelo u Mariji Bistrici, u restoranu Akademija Bluesun hotela Kaj, a nastavljeno dan kasnije,29. listopada, u Krapinskim Toplicama.
Ovajput, u organizaciji tvrtke Abisal, Gastronaute se ugostili Turistička zajednica krapinsko-zagorske županije i Županija krapinsko-zagorska te Bluesun hotel Kaj s restoranom Akademija, Vinarija Petrač na Hršakovom bregu, OPG Vuglec breg i Villa Magdalena.
U hotelu Kaj održan je i kulinarski show - "Chtef" zagorski Chef, osmišljen tako da sudjeluje samo sedam kuhara, jer sedam je neodvojiv od jedinstvenog turističkog odredišta Zagorja prepoznatljivog pod sloganom «Bajka na dlanu», u kojemu se smjestilo sedam gradova, sedam ljekovitih izvora, sedam gora i sedam rijeka, a kuhari su na temu kreativne kuhinje od autohtonih namirnica svoje kreacije trebali odraditi na temu: kokoš Hrvatica, heljda i orasi. Za sljubljivanje vina uz kuhinju zagorskih chefova pobrinuli su se partneri iz vinarija Vina Belje i PP Orahovica.
U šetnji Marijom Bistricom Gastronauti su upoznali proizvodnju licitarskih srca, te medice i mednog vina, posjetili Svetište Marije Bistrice, te dan završili uz večernje druženje na temu Jesen u Mariji Bistrici u restoranu Akademija, uz kreativnu kuhinju na način chefa Marka Futvića. Bilo je to devet sljedova jela sljubljenih sa devet vina vinarija Belje i Orahovica.
Sljedećeg dana upriličen je posjet vinariji Petrač i kušanje vina Graševine, Chardonnay, Karizma i Cabernet sauvignon. Pri obilasku Ville Magdalene, hotela vrhunske usluge smještaja u intimnom ugođaju s prekrasnom terasom s pogledom na Krapinske Toplice, proglašene najboljim malim hrvatskim kontinentalnim hotelom u 2013. i 2014. godini, kušali su specijalitete kreativne zagorske kuhinje chefa Mislava Božića, koji je svoja kulinarska umijeća nadograđivao i u dalekom Japanu. U Krapinskim Toplicama razgledali su i čuveni termalni park Aquae Vivae, obitelji Plahutar.
Na Vuglec bregu gastronaute je dočekao sam vlasnik Boris Vuglec, a nakon obilaska vinarije i upoznavanja sa turističkom pričom koja godišnje na Vuglec breg privuče više o 3000 posjetitelja godišnje gastronauti su druženje završili uz ručak s tradicionalnim zagorskim jelima i vinima i pjenušcem Vuglec brega.