FOTO: DVD Družbinec četvrti put pobjednik Međuopćinskog vatrogasnog natjecanja Foto: Općina Petrijanec

FOTO: DVD Družbinec četvrti put pobjednik Međuopćinskog vatrogasnog natjecanja

Varaždinske vijesti | 7.9.2022. u 09:51h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na igralištu NK Rudar 47 u Donjem Ladanju, u organizaciji Vatrogasne zajednice općine Maruševec, u nedjelju 4. rujna, održano je 8. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje VZO Cestica, VZO Petrijanec, VZO Vinica i VZO Maruševec.

Natjecanje je otvorio načelnik općine Maruševec Mario Klapša uz prisustvo načelnika te predsjednika i zapovjednika vatrogasnih zajednica općina sudionika.

Prvi su nastupili najmlađi i to petnaest ekipa djece te četiri ekipe mladeži, a nakon toga seniori raspoređeni u tri kategorije s ukupno dvadeset ekipa.

Iz Vatrogasne zajednice općine Petrijanec nastupilo je sedam ekipa i to šest muških A te jedna ekipa djece od 6-12 godina. U kategoriji muške djece od 6-12 godina DVD Nova Ves ukupno je osvojio osmo mjesto.

DVD Družbinec ukupni je pobjednik Međuopćinskog natjecanja i to četvrti put na posljednjih pet natjecanja. DVD Strmec Podravski osvojio je peto mjesto, DVD Petrijanec 1 šesto, DVD Nova Ves osmo, DVD Majerje deveto dok je mlada ekipa DVD Petrijanec 2 zauzela petnaesto mjesto, uz napomenu da im je ovo bilo prvo natjecanje.

U bodovanju za Kup općine Petrijanec prvo mjesto pripalo je DVD-u Družbinec, drugo DVD-u Strmec Podravski, a treće DVD-u Petrijanec.

Za regularnost natjecanja brinuli su suci iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na čelu s kontrolorom Ladislavom Tukom dok je voditelj natjecanja bio Zdravko Kukec.

Cilj ovog natjecanja je provjera spremnosti i uvježbanosti vatrogasaca, popularizacija vatrogastva među stanovništvom pogotovo mladima, razvijanje zajedništva i prijateljstva između članova i vatrogasnih društava, ali je i pokazatelj izuzetno dobre suradnje kako između vatrogasnih zajednica tako i Općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec.

– Čestitam ekipi DVD-a Družbinec na ponovno osvojenom prvom mjestu, a svim ekipama vatrogasne mladeži koje su sudjelovale na natjecanju čestitam na izuzetnom zalaganju i srčanosti koju su iskazali. Čestitam i svim vatrogascima koji su nastupili na Međuopćinskom natjecanju te došli u Donje Ladanje u nedjelju, kada mnogi odmaraju, te cijeli dan proveli tu natječući se. Vjerujem da iza vaše vatrogasne “službe” tj. načina života stoji puno odricanja i rada ali i ono što posebno veseli, stariji vatrogasci uvijek su spremni prenositi znanje na one najmlađe – rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.