FOTO DŠR Salinovec slavodobitnik 36. seoskih igara

VV | 10.8.2022. u 16:02h | Objavljeno u Našim krajem

DŠR Salinovec pobjednik je ovogodišnjih Seoskih igara starih sportova koje su u nedjelju, 7. kolovoza, po 36. put održane u njihovu mjestu te se time ubrojile u jednu od najdugovječnijih manifestacija ovakve vrste u Hrvatskoj. Drugo mjesto osvojila je ekipa DŠR-a Lančić-Knapić, a treća je ekipa UŠR-a Stažnjevec.

Uz njih, na festivalu su sudjelovali su i DŠR Podgorje iz Virovitičko-podravske županije, DSR Jalkovec te ekipe iz MO-a Ves Lepoglavska i Udruge građana Prigorec.

Manifestacija je počela mimohodom i postrojavanjem svih ekipa-sudionica pred središnjom binom. Pozdravljajući okupljene, predsjednik DŠR-a Salinovec Kruno Lepoglavec naglasio je da bez potpore pokrovitelja, Grada Ivanca, i brojnih sponzora, njihovo održavanje ne bi bilo moguće.

Rekreativcima se obratio i Nikola Sedlar, predsjednik županijskog Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i aktualni gradski vijećnik te zahvalio na potpori Gradu Ivancu, jer da nema tih sredstava, rekao je, teško da bi se sportska rekreacija mogla održavati na takvoj razini.

U ime Grada Ivanca kao pokrovitelja koji Seoske igre novčano i logistički prati desetljećima, natjecateljima i domaćinima obratio se zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te istaknuo ponos što je ova priredba dobrano zakoračila prema svom 40. rođendanu.

-Međutim, ništa od ovoga ne bi bilo bez vas samih, bez vašeg entuzijazma, volje i podrške. Želim vam dobre rezultate – poručio je Friščić te 36. festival proglasio otvorenim.

U prije-i poslijepodnevnom dijelu programa natjecatelji svih dobi potom su odmjerili snage, brzine, vještine i spretnost u raznim disciplinama: skoku s mjesta, hodanju na štakama, sastavljanju pluga, potezanju štapom, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, u vožnji živih tačaka, bikovanju, bacanju kamena s ramena te u potezanju užetom, a u posebnoj disciplini su brigu na veselje udarili i muzikanti seoskih igara.

Igre su organizacijski protekle besprijekorno, a posebna zahvala ide i glavnom i pomoćnom sucu Branku Kušteru i Draženu Kušteru. A nakon proglašenja rezultata i podjele nagrada, zabava je uz glazbu, ples i ugostiteljsku ponudu nastavljena do sitnih sati. Organizatori su i više nego zadovoljni i vremenom koje ih je poslužilo, a jednako tako i brojem posjetitelja koji je bio osjetno veći negoli 2019. i ranijih godina.