FOTO Djelatnicima Čistoće predana nova kolica – tricikli za pometače ulica

Varaždinske vijesti | 2.3.2023. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Djelatnicima Čistoće koji svakodnevno brinu o čistoći varaždinskih ulica danas su predana nova kolica – tricikli za pometače ulica.

Primopredaji kolica za čistaće ulica prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je pohvalio rad uličnih čistaća:

- Svi koji dođu u Varaždin pohvale njegovu čistoću i urednost. Dio je to naše varaždinske kulture ali i rezultat rada ovih vrijednih ljudi. Stara kolica koristila su se već više od 20 godina i bilo je vrijeme za zamjenu novim i sigurnijim triciklima. Ona će olakšati rad čistaćima pa će i naše ulice nadalje ostati čiste. Trošak za nova kolica je mali, a efekat njihove upotrebe uz vrijedan rad ovih ljudi je svakodnevno vidljiv građanima i gostima Varaždina.

Isporuci tricikala prisustvovali su direktor Čistoće Zoran Svetec te zamjenik direktora Saša Avirović.

Kolica, tricikle za ulične pometače, isporučila je tvrtka Alfateh iz Rijeke, specijalizirana za proizvodnju komunalne opreme i manjih vozila.

Tricikli mogu prevoziti kantu zapremnine 240 litara, opremljeni su mjenjačem brzina koji uvelike olakšava prijevoz tereta, imaju ergonomska sjedala, a uz kočnice i svjetla pružaju veću sigurnost djelatnicima. Isporučeno je 6 kolica po ukupnoj cijeni od 6.183 eura u što nije uračunat PDV.

Galerija slika