FOTO Dječji vrtić Vinica pobjednik 11. olimpijskog festivala dječjih vrtića u Ivancu Foto: DV Vinica; Grad Ivanec

FOTO Dječji vrtić Vinica pobjednik 11. olimpijskog festivala dječjih vrtića u Ivancu

Varaždinske vijesti | 3.6.2023. u 18:23h | Objavljeno u Našim krajem

Čak 340 mališana iz 10 dječjih vrtića sudjelovalo je 1. lipnja na 11. olimpijskom festivalu dječjih vrtića Ivanec 2023., čiji je domaćin bio gradski Dječji vrtić Ivančice.

Ivanečkim olimpijcima pridružili su se i mališani iz Podružnice Radovan te iz dječjih vrtića Bambi Ivanec, Zibljeko iz Bednje, Čarolija iz Bikovca, Ježić iz Črešnjeva, Latica iz Klenovnika, Runolist iz Žarovnice, Škrinjica iz Vidovca i Vinica iz Vinice.

Djeca su se natjecala u pet disciplina, u malom nogometu, štafeti, trčanju, bacanju loptice te skoku u dalj.

Ponosni pobjednici ovogodišnjeg festivala su mališani DV Vinica, dok su nagradu za fair play osvojili olimpijci vidovečke Škrinjice.

U viničkom vrtiću nisu skrivali radost zbog osvojenog ekipnog 1. mjesta.

- Djeca su se natjecala ukupno u pet disciplina u kojima smo osvojili: Kaja Kljuić – 2. mjesto - trčanje 50m, Manuela Malčec – 3. mjesto - trčanje 50m, Ema Horvatić 1. mjesto - bacanje loptice, Erik Bek - 1. mjesto - bacanje loptice, Nika Mikac 1. mjesto - skok u dalj, Elizabeta Kruhoberec 2. mjesto - skok u dalj, Tea Ostrman, Viktorija Jakopanec, Enna Hudoletnjak, Mia Bukovec 1. mjesto - štafeta - napomenuli su iz DV Vinica, a na rezultatu im je čestitao i vinički načelnik Branimir Štimec.

Manifestaciju su i ove godine organizirali Dječji vrtić Ivančice i ZSU grada Ivanca, a održana je pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca i HOO-a.

Festival je otvorila izaslanica gradonačelnika grada Ivanca Lidija Kozina.

- Divno je čuti da se 340 mališana danas odlučilo doći i sudjelovati na Olimpijskom festivalu. Hvala vam što ste dio svijeta igre, zabave, fair playa i što od najranije dobi razvijate sportski duh. Posebno želim reći, svi vi koji ste danas stali na startnu liniju, već ste pobjednici! – istaknula je L. Kozina.

Djecu, roditelje kao i sve posjetitelje festivala uvodno je pozdravila ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić. Uz riječi dobrodošlice i zahvale, istaknula je i važnost bavljenja sportom, ali i razvijanja sportskog duha od najranije dobi jer upravo je to važno za kompletan i harmoničan razvoj djece.

Festivalu su nazočili i predsjednik Zajednice sportskih udruga Josip Šimunek i tajnik Boris Gotal te članovi Upravnog vijeća DV Ivančice. Svim mališanima podijeljene su medalje i kape, a pobjednici u svakoj od disciplina dobili su medalje i pehare.

Tradicionalno je održana i utrka odgajatelja, a i ove je godine pobjedu odnio Dječji vrtić "Ježić" iz Črešnjeva.