FOTO Dan općine Beretinec: "Srce županije" za budućnost novih generacija Foto: Krešimir Đurić

FOTO Dan općine Beretinec: "Srce županije" za budućnost novih generacija

| 18.9.2021. u 08:01h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u petak je obilježen Dan općine Beretinec. Brojne uzvanike na početku svečanosti pozdravili su predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kapeš i načelnik općine Nikola Žganec, uz osvrt na mandat koji je započeo pobjedom na ovogodišnjim lokalnim izborima.

- Uspostavili smo odličnu komunikaciju s ravnateljima i direktorima javnih poduzeća i ustanova. Dokaz tome su i projekti od kojih će neki započeti već ove godine, a dio sasvim sigurno iduće. Zahvaljujem i Varaždinskoj županiji čija pomoć i suradnja nikad nije bila dovedena u pitanje. Moram spomenuti naše udruge koje su nositelji društvenog, kulturnog i sportskog života naše općine. Održali smo nekoliko sastanaka i sudjelovali smo na sastancima njihovih izvršnih tijela te vjerujem da je uspostavljen i više nego partnerski odnos. Vjerujem da ćemo za četiri godine moći konstatirati da je općina Beretinec napredovala u turističkom, gospodarskom i demografskom pogledu. U prilogu tome govore i naši današnji laureati koji svojim znanjem, trudom i angažmanom razvijaju i promoviraju našu općinu, a sve nas čine izuzetno ponosnima – istaknuo je Kapeš, čestitajući svim mještanima Dan općine.

dan_opcine_beretinec_17092021_15.JPG

Načelnik Nikola Žganec kazao je da je općina Beretinec po površini i broju stanovnika među manjim općinama u Varaždinskoj županiji.

- No, to ne umanjuje našu vrijednost i zato smo si postavili vrlo zahtjevne i izazovne ciljeve. Svi znamo koliko politika može biti gruba i nepredvidiva, ali imamo svoja čvrsta uvjerenja da možemo u suradnji sa svima vama puno toga postići! Stoga apeliram da uvažite naše molbe za određenim intervencijama, projektima, sanacijama... Ne tražimo ništa iznad standarda kojeg svaki čovjek zaslužuje! - obratio se okupljenima.

dan_opcine_beretinec_17092021_16.JPG

Ujedno je zahvalio na ulaganjima u inovacije, odnosno u obrazovanje, na području općine.

- Varaždinska županija ima tu veliki značaj i prepoznala je naš kraj kao "srce županije", za razvoj inovativnih i značajnih projekata za budućnost novih generacija. Dvorac Šaulovec kao buduće sjedište Centra izvrsnosti, školska dvorana, suradnja s Fakultetom organizacije i informatike – samo su počeci koji će dugoročno obilježiti naš kraj, a da je obrazovanje za nas vrlo bitno, pokazuju i današnje nagrade našim najboljim učenicima! Nastojat ćemo postići i dostatnost te sigurnost infrastrukturne opskrbe i povećati kvalitetu života stanovništva realizacijom zacrtanih kapitalnih projekata! Tu je i provedba velikog infrastrukturnog projekta aglomeracija. Za sada radovi idu svojim planom, a vjerujem da ćemo zajedno uspjeti riješiti sve planirano. Naša je društvena odgovornost da doprinosimo zajednici u kojoj djelujemo, a mi to činimo i činit ćemo i dalje – istaknuo je Žganec.

Zahvalio je i na dobroj suradnji predsjedniku Općinskog vijeća i svim vijećnicima te djelatnicima općinskog Jedinstvenog upravnog odjela, kao i članovima udruga te svima koji se sudjeluju u razvoju općine.

dan_opcine_beretinec_17092021_12.JPG

- Drage mještanke i mještani, čestitam vam Dan općine Beretinec i blagdan Uzvišenja svetoga Križa sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom učinimo našu općinu mjestom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi – kazao je Žganec na kraju svog obraćanja.

Dan općine čestitali su i zamjenica župana Silvija Zagorec, saborski zastupnik Predrag Štromar te, u ime svih čelnika općina i gradova, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

dan_opcine_beretinec_17092021_40.JPG

Na sjednici su uručena i općinska priznanja te nagrade. Načelnik Žganec posebno je priznanje uručio KUD-u "Ježek" povodom obilježavanja 10. godišnjice postojanja, a priznanje je preuzeo predsjednik KUD-a Ilija Fijok.

Priznanja za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju uručena su učenicima OŠ Sveti Ilija i PŠ Črešnjevo, koji su bili uspješni na natjecanjima i brojnim izvannastavnim aktivnostima. To su: Lana Šćukanec, Monika Šestak, Anja Vidić, Mateo Žganec, Marta Kapeš, Teo Horvat, Jurica Jurašković te Mihael Šinko, kao i učenici generacije Laura Bosilj i Borna Jurišak.

Priznanje za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju uručeno je i dr. Sandri Toplak-Hranić, koja se o zdravlju mještana u ordinaciji obiteljske medicine u Beretincu brine već 26 godina.

Priznanje za doprinos ugledu i promociji općine Beretinec u zemlji i svijetu dobili su likovna umjetnica Marija Magdalena Čeber te Brdsko-biciklistički klub "ASI" Varaždin.

Dodajmo da je povodom obilježavanja Dana općine Beretinec i blagdana Uzvišenja svetoga Križa 14. rujna održana sveta misa kod kapelice Uzvišenja sv. Križa u Beretincu te komemoracija za žrtve grobišta Savica, a misno slavlje predvodio je preč. Izidor Ferek, župnik župe Sv. Ilija.