FOTO: Čiselsko prošćenje v Remetincu upotpunio nastup južnokorejskog zbora

| 1.10.2016. u 22:37h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

"Čiselsko prošćenje v Remetincu" tradicionalna je vjerska i jedna među značajnijim manifestacijama koje se kroz godinu održavaju u Novom Marofu. Osim hodočašća štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec u Crkvu Kraljice Svete Krunice, manifestacija uključuje i kulturne te zabavne sadržaje.

Tako je u subotu, prvog dana manifestacije, nakon svete mise održana smotra folklora, njeno već 17. izdanje. Brojni KUD-ovi i dobro ispunjen šator dokaz su da smotra folklora raste iz godine u godinu što je samo potvrda odličnog rada i truda organizatora, KUD-a Remetinec i odnedavno Turističke zajednice grada Novog Marofa. I ove je godine pokroviteljstvo nad manifestacijom preuzeo Grad Novi Marof.

Otvarajući smotru gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je organizatorima i svima onima koji su svih ovih godina uložili svoj trud i vrijeme u organizaciju folklorne smotre. Za KUD Remetinec i Turističku zajednicu naglasio je da su svojim radom i organizacijom smotre zaslužni za očuvanje tradicije ovog kraja. Pozvao je mještane Novog Marofa i goste da obiđu i druge sadržaje Čiselskog prošćenja v Remetincu.

Ovogodišnju manifetaciju upotpunile su i Varaždinske barokne večeri s programom "Izvan Varaždina" u sklopu kojih je, u crkvi u Remetincu, nastupio južnokorejski zbor "CTS projekt choir" pod ravnanjem dirigenta dr. Hok Won Yoona. Subotnji dio programa završio je nastupom poznatog tamburaškog sastava "Gazde".

Nedjeljni program, nakon jutarnje mise i otvorenja Remečkog sejma, nastavlja je u 11 sati centralnim misnim slavlje koje će predvoditi prečasni mag. Anđelko Košćak. Poslijepodne je rezervirano za dječju smotru folklora i zabavni program uz tamburaški sastav Terca.

Pokrovitelji manifestacije "Čiselsko prošćenje v Remetincu" su Grad Novi Marof i TZ Grada Novog Marofa.