FOTO Čak 320 kg mandarina za učenike i vrtićarce iz Trnovca Bartolovečkog

vv | 16.11.2016. u 17:32h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec obradovao je danas mališane Osnovne škole u Trnovcu podjelom 320 kilograma mandarina iz doline Neretve, proizvode hrvatskih poljoprivrednika. Riječ je o dijelu donacije od tisuću kilograma koji je poklonjen školi u sklopu projekta osiguravanja i stvaranja navike zdrave prehrane za osnovnoškolce.

Šamec je istaknuo da je, uz stvaranje zdravih navika što se tiče prehrane, jedan od ciljeva akcije pomoć hrvatskim poljoprivrednicima, a podsjetio je i na nekoliko donacija u zadnjih par godina kada su uz mandarine podijeljene i jabuke.

Ovo je četvrta godina da u jesenskim mjesecima dijelimo voće u osnovnim školama, dječjim vrtićima, a posjećujemo i najstarije sumještane u domu u Trnovcu. Obje naše škole uključene su u projekte "Školsko voće" i "Školsko mlijeko", a mi s darovima jeseni dolazimo da ih uključimo u zdravu prehranu. Ove smo se godine odlučili za mandarine, da pomognemo domaćim poljoprivrednicima iz Metkovića i Opuzena gdje su mandarine obilno rodile. Prošle godine to su bila jabuke lokalnih OPG-ova – rekao je načelnik Šamec o donaciji tisuću kilograma mandarina za oko 800 djece i 40-ak starijih osoba, za što je Općina izdvojila 3.500 kuna.

Ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić, zahvalila je Općina na ovogodišnjoj donaciji voća za zdrave obroke školaraca.

Djeci je u rastu i razvoju jako potrebna pravilna prehrana, a da bi se ona poboljšala pripremamo ih kvalitetnu hranu. Djeca su zaista vesela kad vide da ih za obrok čekaju voće i mlijeko. Ono se sve više konzumira jer su se djeca navikla na voće i mlijeko. Zadovoljni smo što su se prehrambene navike djece promijenile, od početka projekta prije tri godine. Djeca jedu kuhanu hranu koja je kod nas redovito na jelovniku. Tu je i ručak za djecu u produženom boravku. Za to imamo stručan, kreativan tim u našoj školskoj kuhinji – istaknula je ravnateljica.

Na predaji donacije u Osnovnoj školi Trnovec s načelnikom Šamecom bila je i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Trnovec Bartolovečki Sonja Ružić-Cvrtnjak. Osim OŠ u Trnovcu mandarine su donirane i OŠ u Šemovcu, Dječjem vrtiću Oaza u Bartolovcu, Dječjem vrtiću Zeko u Trnovcu te Obiteljskom domu za starije i nemoćne Vivo Vita u Trnovcu.

Označeno u
Galerija slika