FOTO Proslava i u Hrastovljanu: izletište "živnulo" uz proslavu Međunarodnog praznika rada Foto: Općina Martijanec

FOTO Proslava i u Hrastovljanu: izletište "živnulo" uz proslavu Međunarodnog praznika rada

VV | 1.5.2024. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Diljem Varaždinske županije organizirana su brojna obilježavanja Međunarodnog praznika rada, a tako je bilo i u Općini Martijanec gdje je organizirana podjela prvomajskoga graha i druženje mještana na Plitvici u Hrastovljanu.

Lijepo vrijeme okupilo je veliki broj mještana te one najmlađe budući je Općina organizirala posebne sadržaje upravo za njih.

- Drago mi je što su se naši sumještani odlučili proslavi Međunarodni praznik rada ovdje u Hrastvoljanu na našoj Plitvici. Ovo je naše poznato izletište koje nudi odlične mogućnosti boravka u prirodi, mogućnosti gotovo idealnog izleta u priorodu a odaziv mještana to potvrđuje - rekao je načelnik Općine Martijanec koji je zajedno sa svojim sumještanima proslavio Međunarodni praznik rada.

- Lokacija kod starog mlina, gdje je obilježen Međunarodni praznik rada, ornitološki je netaknuti biser Općine Martijanec koji obiluje mnoštvom drveća, ptica, divljih životinja i riba. Na rijeci Plitivici i samom jezeru nalazi se dobro očuvan objekt vodenice-starog mlina s originalnim željeznim kotačem, jedan od zadnjih spomenika mlinske arhitekture na rijeci Plitvici. Sve to kao i uređen okoliš taj prostor čini jednim od najljepših izletišta u ovom dijelu županije - poručuju iz Općine Martijanec.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

 

Galerija slika