FOTO Brojne vatrogasne ekipe nastupile na 12. Kupu DVD-a Šemovec

vv | 4.8.2024. u 17:02h | Objavljeno u Našim krajem

Više od 20 ekipa okupilo se u subotu na tradicionalnom, ove godine 12. vatrogasnom Kupu DVD-a Šemovec, održanom kod društvenog doma u Šemovcu, a natjecanje je održano u dvije kategorije: djeca i mladež izvodila su vježbe s brentačama i vježbe s preprekama, a odrasli vježbe 3/1  A.

Kup je i ovoga puta održan pod pokroviteljstvom općinske Vatrogasne zajednice i Općine Trnovec Bartolovečki, a vatrogasci su se natjecali u kategorijama pomladak muški, mladež muška, muški A i B i žene A.

- Stigle su nam ekipe iz gotovo cijele Varaždinske županije i odaziv je bio jako dobar. Inače, ovaj se kup boduje i za općinsko natjecanje, izlučno natjecanje za seniorske ekipe, što znači da prva tri mjesta ostvaruju plasman na županijsko natjecanje, a u kategorijama djece i mladeži poredak nije važan, svakako idu na županijsko natjecanje – rekao je zapovjednik DVD-a Šemovec i voditelj natjecanja Ivan Čvrk.

Natjecanje s ovoliko ekipa nije jednostavno organizirati stoga je Čvrk iznimno zadovoljan što su i ovoga puta imali veliku pomoć Općine Trnovec Bartolovečki.

- Zahvaljujem načelnici Verici Vitković i njezinim suradnicima, ali i općinskoj Vatrogasnoj zajednici bez kojih ovo natjecanje ne bi bilo moguće organizirati – zaključio je Čvrk.

Načelnica Verica Vitković pozdravila je sudionike natjecanja i poželjela im mnogo sreće, a posebno je zahvalila voditeljima koji su za natjecanje pripremili djecu i mlade.

- Prvi put ove godine imamo i mladež, što nas neizmjerno veseli, a sve to znači da za naše vatrogasce, za budućnost vatrogastva ne trebamo strahovati. Imamo pomladak, ima onih koji će naslijediti našu seniorsku ekipu. Hvala i voditeljima, ali i roditeljima što potiču djecu da i oni  postanu vatrogasci – rekla je načelnica.

Zahvalila je i velikim i malim vatrogascima na odazivu, a članovima DVD-a Šemovec na tome što su uvijek aktivni u radu Općine.

- Uvijek se uključujete u sve aktivnosti, poput ove naše manifestacije Ljeta u Trnovcu. Vodite brigu i čuvate nas od požara, poplava i ostalih nedaća, ali lijepo je što se možemo zajedno malo i zabaviti. Tradicija dobrovoljnog vatrogastva iznimno je ukorijenjena u svijest svih žitelja  naše općine, o čemu govori i podatak da je pet dobrovoljnih vatrogasnih društava s našeg područja lani proslavilo stotu obljetnicu postojanja i rada. Tijekom svih tih godina naši su vatrogasci često izlagali svoje živote kako bi spasili druge. Jasno je, stoga, da moraju biti ne samo dobro pripremljeni i uvježbani, već i dobro opremljeni, a Općina Trnovec Bartolovečki uvijek je tu za njih, kao što su i oni tu za nas – naglasila je načelnica Vitković.

Na 12. Kupu u kategoriji pomladka pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Gačice, dok je u kategoriji mladeži najbolja bila ekipa DVD-a Novi Marof. U kategoriji žena pobjedu je odnio DVD Hrastovsko, dok je u muškoj konkurenciji najbolji bio DVD Gornji Kućan.

Što se pak tiče Općinskog natjecanja, u kategoriji pomladka najbolja je bila ekipa DVD-a Zamlaka, dok je u kategoriji mladeži pobijedila ekipa DVD-a Šemovec. Što se tiče odraslih, u kategoriji muški A, na Općinskom natjecanju pobijedila je ekipa DVD-a Šemovec, a u kategoriji muški B najbolja je bila ekipa DVD-a Trnovec.

Pehare su najuspješnijim ekipama dodijelili zapovjednik Ivan Čvrk i predsjednica DVD-a Šemovec Julija Petek.