FOTO BREZNIČKI HUM Požar ugašen, stradali spašeni, a vatrogasci pohvaljeni

Varaždinske vijesti | 8.7.2024. u 09:40h | Objavljeno u Našim krajem

U petak 5. srpnja točno u podne znak za uzbunu okupio je operativne vatrogasce VZO Breznički Hum. Bio je to početak pokazne vježbe u pogonu poduzeća WAM Produkt u ovome mjestu uz scenarij eksplozije i požara u proizvodnom prostoru u pogonu poduzeća za preradu metala i proizvodnju, i sa stradalim osobama.

Dolaskom na mjesto intervencije određeni su taktički zadaci vatrogasaca uz prikaz intervencije u takvoj situaciji. Vatrogasci su pomoću nosila spasili dvije ugrožene osobe iz opasnog prostora, unutarnjom navalom gasili su požar unutar pogona, dok je druga grupa uz pomoću ljestvi sa vanjskom navalom gasila požar krova pogona na visini od sedam metara.

Prilikom intervencije došlo je i do zapaljenja ulja u dvorištu pogona koje je uspješno ugašeno pomoću pjene.

Nakon uspješno odrađenih zadataka i vježbe postrojenim vatrogascima VZO Breznički Hum i sudionicima vježbe obratio se načelnik općine Zoran Hegedić pohvalivši vježbu i izrazivši zadovoljstvo viđenim i zahvalu vatrogascima na uloženom trudu i vremenu kako bi bili spremni odgovoriti na postavljene izazove u ovakvim situacijama.

Vatrogascima se također obratio i riječi zahvale uputio direktor poduzeća WAM Produkt Bojan Hrabar. Cjelokupnu vježbu nadgledao je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, a vježbu su pratili i načelnik stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin te načelnik stožera civilne zaštite općine Breznički Hum Darko Žugčić.

Na pokaznoj vježbi sudjelovala su 22 vatrogasca iz DVD a Breznički Hum, DVD Radešić, i DVD Šćepanje s ukupno 4 vatrogasna vozila.

Po završetku vježbe također je u prostorijama tvrtke WAM Produkt održan radni sastanak s okruglim stolom na temu stanja civilne zaštite u općini Brezničkji Hum.

Sudionici sastanka iznijeli su viđenje trenutne situacije, a bilo je riječi i o nabavci opreme koja nedostaje. Izraženo je zadovoljstvo trenutnim stanjem uz tendenciju poboljšanja kako materijalnih tako i ljudskih resursa civilne zaštite, pri čemu, kako je naglašeno, glavnu ulogu na području općine Breznički Hum imaju dobrovoljni vatrogasci.