FOTO: Blagdanskim okupljanjem i paljenjem prve svijeće mještani Tužna započeli advent Foto: Matija Mihalina

FOTO: Blagdanskim okupljanjem i paljenjem prve svijeće mještani Tužna započeli advent

Varaždinske vijesti | 1.12.2019. u 16:25h | Objavljeno u Našim krajem

Program "Adventa u Vidovcu" započeo je u subotu 30. studenoga paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu kod crkve u Tužnom. Prvi je to put da su se mještani Tužna okupili i zajednički obilježili početak adventa, a sudeći prema prvim reakcijama, čini se da će se ovaj običaj održati.

- Sada možemo zasigurno reći da je započelo svima najdraže razdoblje u godini, a to je advent. Miris kuhanog vina, slasnih klipića te blagdansko ozračje vladalo je ovu prekrasnu večer našim selom. Ničeg od toga ne bi bilo bez našeg vlč. Alojzija Pakraca koji je zajedno s općinskim načelnikom Brunom Hranićem upalio prvu svijeću. Osim njih, za ovu predivnu večer zaslužni su i KUD Vidovec, zbor Sv. Antuna i djeca iz OŠ Tužno, koji su svojim pjesmama i recitacijama dali dodatni blagdanski štih. Tu je i naša Udruga vinogradara koja nas je ugrijala i okrijepila toplom Tužnjanskom kapljicom, kao i vrijedne "tete" iz Tužnoga s finim klipićima - rekao nam je mještanin Matija Mihalina.

Blagdanska okupljanja u Tužnom, uz paljenje svijeća na vijencu, nastavit će se svake adventske subote u 18 sati.

Detaljan program "Adventa u Vidovcu" pogledajte OVDJE. Da budete upućeni i u ostala događanja u Tužnom tijekom ovog Božića i nakon, lajkajte i šerajte njihovu Facebook stranicu. 

advent_tuzno_001.jpg

advent_tuzno_002.jpg

advent_tuzno_003.jpg

advent_tuzno_004.jpg

advent_tuzno_005.jpg

advent_tuzno_006.jpg

advent_tuzno_007.jpg

advent_tuzno_008.jpg

advent_tuzno_009.jpg

advent_tuzno_010.jpg