FOTO Advent u Vinici pun pogodak: mještani uživali u fritulama, kuhanom vinu, a dojurili i Moto Mrazevi! Foto: Luka Šalamun

FOTO Advent u Vinici pun pogodak: mještani uživali u fritulama, kuhanom vinu, a dojurili i Moto Mrazevi!

VV | 9.12.2023. u 18:35h | Objavljeno u Našim krajem

Velika gužva vladala je danas na prostoru ispred zgrade Općine jer Advent je po drugi puta stigao u Vinicu!

Miris fritula, kuhanog vina, kobasica i medenjaka širio se prostorom ispred općinske zgrade na kojem je zavladao pravi blagdanski ugođaj. Manifestacija koja je donijela bogati kulturno-zabavni program te bogatu gastronomsku ponudu započela je svečanim otvorenjem, koje je nastavljeno uz druženje i dobru zabavu. S brojem posjetitelja i gostiju više je nego zadovoljan bio načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof.

- Prošle godine je bilo odlično, a ove godine još je puno bolje, a sljedeće godine svi željno iščekujemo Advent u Arboretumu Opeka. U organizaciju su bile uključene sve udruge s područja općine, od dječjeg vrtića, osnovne škole i svi smo ovdje doista jako ponosni i sretni odlično se zabavljamo - rekao je načelnik.

Zadovoljna je i direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić.

- Ponosni smo što se opet nalazimo u općini Vinica, gdje se već drugi puta održava Advent. Projekt je krenuo prošle godine u sklopu Adventa na sjeveru Zagorja, a sada su općine same preuzele inicijativu i kao glavni organizatori nastavili organizaciju. Ponuda na štandovima je doista velika, ima svega, od bogate gastronomske ponude, božićnih ukrasa do suvenira, a najviše vesele nastupi djece i mladih - ustvrdila je Koledić.

Dojurili su i Moto Mrazovi, koji su najviše razveselili najmlađe. Mnogi su se slikali u selfie kutku s božićnim ugođajem, održani su koncerti, nastupi zborova, tamburaša, puhačkog orkestra crkve sv. Marka, a sve je zabilježio naš Luka Šalamun.