Etnografskom izložbom počinju 10. Dani službenice Božje Marice Stanković Foto: Tibor Martan / FB

Etnografskom izložbom počinju 10. Dani službenice Božje Marice Stanković

Varaždinske vijesti | 26.8.2022. u 14:29h | Objavljeno u Našim krajem

Etnografskom izložbom "Blažena Djevica Marija u pučkoj pobožnosti", koja će biti otvorena u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" Novi Marof u subotu 27. kolovoza u 18 sati, počinju jubilarni, 10. Dani službenice Božje Marice Stanković, koji se održavaju u Madžarevu, Novom Marofu i Kamenoj Gorici.

Na izložbi će biti predstavljene zidne slike, svete sličice, molitvenici, svijeće i krunice i drugi nabožni predmeti kojima su naši preci odavali poštovanje Blaženoj Djevici Mariji. Autor izložbe je Tibor Martan, dipl. etnolog, a u programu otvorenja izložbe sudjeluju Stanka Obadić Tomić, Nada Vugrinec i Sanja Vulić. U glazbenom programu nastupaju Kulturno-umjetničko društvo "Beletinec" i Kulturno-umjetničko društvo "Kraljica mira". Organizatori izložbe su Pučko otvoreno učilište Novi Marof i Kulturno-umjetnička udruga "Magda i Luisa".

Program 10. Dana službenice Božje Marice Stanković:
27.08. - Kulturni centar Ivan Rabuzin Novi Marof, 18.00 h, otvorenje izložbe Marija u pučkoj pobožnosti (glazbeni gosti: KUD Beletinec i KUD Kraljica mira)
28.08. - 18.00 h, Društveni dom u Kamenoj Gorici, pješačenje na Kožljak do poklonca Gospe Lurdske, duhovno vodstvo velečasni Josip Drvoderić.
02. 09. - crkva sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu, 18.00 h, Recital duhovne poezije Svetlost na bregu i predavanje Petra Bilobrka o Marici Stanković.
03. 09. - crkva sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu, 18.00 h, sv. Misa (pjeva zbor Kraljica mira), 19.00 h koncert duhovne glazbe Vokalne skupine Sveti Marko i Kadedralnog zbora s Krka.

Organizator je Župa sv. Vida i sv. Jurja - Madžarevo, a podršku organizaciji su dali Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Crkveni zbor "Kraljica mira" iz Podruta, Udruga umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica, Kulturno-umjetničko društvo "Kraljica mira", Dramska družina "Ozana" iz Visokog, Dramska družina "Videki" iz Novog Marofa i Kulturno-umjetnička udruga "Magda i Luisa" iz Madžareva.