DVD Strmec Podravski ima novo vatrogasno vozilo vrijedno 167.000 kuna Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

DVD Strmec Podravski ima novo vatrogasno vozilo vrijedno 167.000 kuna

IHR/Varaždinske vijesti | 12.2.2019. u 09:24h | Objavljeno u Našim krajem

DVD Strmec Podravski ima novo vatrogasno vozilo! Ključeve novog vozila predsjednici DVD-a Strmec Podravski predao je u subotu, prije redovne sjednice Skupštine DVD-a Strmec Podravski, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.Ukupna vrijednost vozila i nadogradnje iznosi oko 167.000 kuna, od čega je Općina Petrijanec osigurala 90.000 kuna, a ostatak je osigurao DVD dijelom iz redovnih sredstava a dijelom temeljem donacija pravnih i fizičkih osoba. Vozilo marke Ford Transit blagoslovio je vlč. Ivan Sakač. 

Bolje za vježbu nego za požar

- Čestitam vam na nabavci novog vatrogasnog vozila za koje bih volio da se što manje koristi za intervencije, a više za vježbe i osposobljavanje članova. U prošloj godini povećana su sredstva za vatrogastvo temeljem povećanja proračuna, ali su i izdvojena dodatna kapitalna sredstva za nabavku vozila i rekonstrukciju vatrogasnih domova - istaknuo je načelnik Posavec na Skupštini DVD-a Strmec Podravski na kojoj je Izvješće o radu podnio zapovjednik Mihael Šincek, Izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju tajnik Jurica Pajan, a podnijeti su i plan rada i financijski plan za 2019. 

Sva izvješća i planove članovi Skupštine DVD-a Strmec Podravski usvojili su jednoglasnom većinom. Na sjednici su uz predstavnike općinske vlasti prisustvovali i gosti iz prijateljskih vatrogasnih društava s područja Varaždinske županije te Republike Slovenije kao i predstavnici tvrtke „Premetal Klemar“ koja je radila nadogradnju vozila.

Zahvalnice, plakete i novi članovi

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitku je uputio član Predsjedništva Robert Kovačić a u ime Vatrogasne zajednice općine Petrijanec zapovjednik David Lukaček.

Na kraju sjednice podijeljene su spomenice za 10 godina članstva i to Vedranu Reichu i Mihaelu Šinceku te srebrna vatrogasna plamenica Marku Jurajecu. Zahvalnice za potporu u radu i pomoć pri nabavci vozila primili su Općina Petrijanec i Zaklada Adris. Na samom kraju u društvo je primljeno čak devetnaest novih članova i to djece u dobi od 6 do 12 godina koji su također zajedno sa svojim roditeljima prisustvovali sjednici i koji su garancija da će vatrogastvo i dalje slijediti dugu tradiciju na području Strmca Podravskog.