DVD Radovan dobio novu garaža za navalno vozilo vrijedno 200.000 eura

vv | 29.1.2024. u 20:33h | Objavljeno u Našim krajem

U nazočnosti predstavnika Grada Ivanca, gradske VZ, članova DVD-a Radovan i drugih gostiju i uzvanika, kod vatrogasnog doma u Radovanu u četvrtak je, 25. siječnja, održana svečana primopredaja i simbolično otvaranje novosagrađenog garažnog prostora za smještaj navalnog vozila i opreme.

Predsjednik DVD-a Nikola Habunek podsjetio je da je Grad Ivanec još u ožujku 2021. predao DVD-u na korištenje novo vozilo i opremu vrijednu 200.000 eura. No, kako je ono bilo preveliko za postojeću garažu pa je stajalo na otvorenom i bilo izloženo atmosferilijama i mogućnosti oštećenja, u međuvremenu su se tražila rješenja za gradnju novog prostora.

Nova, grijana garaža

Konačno rješenje problema stiglo je od strane Grada Ivanca, koji je sredstva za gradnju nove garaže osigurao u proračunu za 2023. i to putem kapitalne donacije gradskom VZ-u.

- Ukupna investicija stajala je 36.870 eura, od čega je Grad Ivanec osigurao 26.550 eura, dok je ostalih 10.320 eura osigurao DVD Radovan iz vlastitih sredstava. Tomu treba dodati još 10.000-ak € u vidu donacija materijala, opreme i usluga, pa možemo reći da je u gradnju nove, grijane garaže, uloženo oko 46.000 eura – naglasio je Habunek.

Grad u vatrogastvo uložio više od milijun €

  Obraćajući se okupljenima, gradonačelnik Milorad Batinić istaknuo je da je vatrogastvo jedina operativna snaga na koju Grad i građani mogu računati u slučaju bilo kakvih nepogoda.

- Jedini način da vam zahvalimo za sve što činite za zajednicu jest da vam nabavimo potreban vozni park i opremu koja će vam omogućiti kvalitetno djelovanje. Stoga Grad već više godina kontinuirano, u povećanim iznosima, prati potrebe vatrogastva. Potvrđuje to i podatak da smo od 2018. do 2023. u vatrogastvo usmjerili gotovo 1,1 mil. €, što su iznimno visoka ulaganja. Vjerujem da će nam proračun i ubuduće dozvoljavati da vas pratimo na jednak način – poručio je Batinić.

Predsjednik VZ Zdenko Đuras naglasio je da su vatrogasci jedina snaga koja je građanima raspoloživa 24 sata te da ga u tom kontekstu raduju povećana izdvajanja za vatrogastvo.

- Izgradnjom ove garaže napravljena je dobra stvar za čitavu zajednicu. Garaža je lijepa i funkcionalna i ponosni smo što je u njoj smješteno jedno od najjačih, ako i najjače, navalno vozilo na području djelovanja VZ GI – poručio je Đuras.

U nastavku je garažu simbolično otvorio gradonačelnik M. Batinić, a potom je novi prostor blagoslovio margečanski župnik vlč. Tito Damir Šmintić.

Galerija slika