DV Bambi Petrijanec: Djeca se upoznala sa zanimanjem roditelja - učiteljica Foto: Općina Petrijanec

DV Bambi Petrijanec: Djeca se upoznala sa zanimanjem roditelja - učiteljica

vv | 12.10.2023. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu projekta, "Zanimanja roditelja" te u suradnji sa mamama koje su učiteljice, Dječji vrtić Bambi iz Petrijanca je organizirao posjet te druženje u Osnovnoj školi Petrijanec gdje su se mališani iz vrtića upoznali sa zanimanjem učitelja/učiteljica.

- Polazak u školu predstavlja veliku promjenu u životu djeteta i njegove obitelji. Na neki je način to prvi veliki korak na putu k zrelosti, a psiholozi kažu da je polazak u školu jedan od najuzbudljivijih, ali i najstresnijih događaja u djetetovom životu. Mi još imamo dosta vremena do onda, ali svakako valja se pripremiti. Ispred škole su nas dočekale ravnateljica škole Valerija Paljak, te učiteljice Marija Majhen i Marija Radovan. Odvele su nas do vanjske učionice gdje su djeci pripremile zadatke ,slagalice, puzzle, čovječe ne ljuti se, kuglanu, te igru školice koja se djeci najviše sviđala - istaknule su odgajateljice DV Bambi, organizatorice posjeta.

- Pokazali su interes i za planete čiju maketu su vidjeli tamo. Nakon igra vani, posjetili smo školsku knjižnicu, te sjeli u školske klupe gdje su uz igru i ples pokazale što to učiteljice i djeca rade u školi. Na kraju su nas počastile. Zanimljivo je djecu bilo vidjeti u novim situacija i iskustvima. Uglavnom svi su uživali, te pronašli nešto što im se sviđa. Interakcijom vrtića i škole potičemo djecu na pozitivan stav i interes prema školi, uvježbavamo put do škole, ali im pokazujemo i našu podršku i sigurnost u novom okruženju i budućim izazovima - zaključile su odgajateljice.