Dubrovački župan u Vinici: "Bitno je da se spoje sjever i jug Hrvatske" Foto: Općina Vinica

Dubrovački župan u Vinici: "Bitno je da se spoje sjever i jug Hrvatske"

Varaždinske vijesti | 26.8.2022. u 16:35h | Objavljeno u Našim krajem

Izaslanstvo Dubrovačke-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem boravilo je proteklih dana u Varaždinskoj županiji, u utorak 23. kolovoza posjetili su općinu Vinica.

>> Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije predvođeno županom Dobroslavićem u posjeti Varaždinskoj županiji

Uz župana Dobroslavića, u Vinici bili su i varaždinski župan Anđelko Stričak te njegova zamjenica Silvija Zagorec. U Vinici su ih dočekali načelnik općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec, prof., ravnateljica Osnovne škole Vinica Mirjana Jambriško, ravnatelj Srednje škole "Arboretum Opeka" Dragan Brkić te pripadnici Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi". Svi zajedno su položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen ploče kod nekadašnjeg centra za obuku jedinica ZNG-a.

- Pozdravivši nazočne, župan Stričak istaknuo je da je ovo prvi put da je dubrovačko-neretvanski župan došao na ishodište odakle je na sjeveru Republike Hrvatske krenuo otpor, a potom i oslobađanje naše domovine. Osim poveznica iz Domovinskog rata, župan je istaknuo i da se u općini Vinica nalazi Arboretum, kao i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - napomenuli su iz Općine Vinica.

Nazočnima se obratio i načelnik Štimec.

- Nalazimo se u Vinici koja je povijesno mjesto te se nikad ne smije zaboraviti što se događalo u Vinici. Ovdje je započeo otpor, a veća oslobodilačka akcija 1. gardijske brigade "Tigrovi" bila je u Konavlama; s kojom je Općina Vinica sklopila Povelju prijateljstva. To je ujedno i poveznica Općine Vinica i Općine Konavle - naglasio je Štimec.

Župan Dobroslavić istaknuo je da pamte pomoć pruženu u obrani dubrovačkog područja te oslobađanju uz pomoć 1. gardijske brigade "Tigrovi".

- Zadovoljstvo mi je da sam u Varaždinskoj županiji, ali i u općini Vinica te je bitno da se spoje sjever i jug Hrvatske - izjavio je župan Dobroslavić.

vinica_izaslanstvo_dubrovnik_23082022_1.jpg

vinica_izaslanstvo_dubrovnik_23082022_2.jpg

vinica_izaslanstvo_dubrovnik_23082022_3.jpg

vinica_izaslanstvo_dubrovnik_23082022_4.jpg

vinica_izaslanstvo_dubrovnik_23082022_5.jpg