Drugi put ove godine podijeljene potpore najmlađim Lepoglavčanima Foto: Grad Lepoglava

Drugi put ove godine podijeljene potpore najmlađim Lepoglavčanima

Varaždinske vijesti | 4.12.2019. u 11:54h | Objavljeno u Našim krajem

Drugi put u ovoj godini Grad Lepoglava je svojim najmlađim građanima podijelio jednokratne novčane potpore.

Novčane su potpore i prigodne poklone ponosnim i sretnim roditeljima, na svečanosti održanoj u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture, uručili gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

Ukupno je podijeljena 31 potpora za 31 novorođeno dijete i to u visini od 1.500 kuna za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

- Ovo je najljepša gradonačelnička dužnost – istaknuo je gradonačelnik Škvarić prigodom podjele potpora za novorođene.

Jedna je to u nizu potpora kojima Grad Lepoglava pomaže djeci, mladima i njihovim obiteljima.

- Na brojne načine pomažemo našim građanima, posebice onim najmlađima. Pratimo ih potporama od rođenja pa tijekom njihova obrazovanja te i kasnije. U ovom trenutku u našem se gradu uređuju čak dva dječja vrtića. U Višnjici se gradi novi, a u Lepoglavi uređuje i proširuje postojeći. U oba će vrtića, kad otvore svoja vrata najmlađima, raditi i jasličke grupe. Želja nam je omogućiti svoj djeci s gradsko područja pohađanje vrtića, a u budućnosti želimo da ono bude za sve besplatno. No, i sada subvencioniramo boravak u vrtiću, a cijena koju plaćaju roditelji prilagođena je njihovim mogućnostima – podsjetio je nazočne Škvarić, dodavši da je u ovoj godini Grad Lepoglava dodijelio i potpore mladim obiteljima za uređenje njihova stambenog prostora te da je upućen poziv za iskaz interesa za izgradnju stanova iz POS programa.

Naime, bude li dovoljno zainteresiranih, pokrenuo bi se projekt izgradnje POS stanova u Lepoglavi čime bi mlade obitelji riješile svoje stambeno pitanje i ostale živjeti na području Grada Lepoglave.

- Uz sve nabrojene potpore želio bih dodati da Grad Lepoglava financira korištenje usluga logopeda za djecu predškolske dobi. Kao Grad prijatelj djece provodimo niz aktivnosti usmjerenih dobrobiti djece – dodao je zamjenik gradonačelnika Kovač rekavši pritom da je ovo najljepši poklon Gradu za njegov rođendan.

Naime, tijekom prosinca nizom se aktivnosti obilježava Dan Grada Lepoglave. Podjela potpora i darova novorođenima najljepša je među njima, složili su se gradonačelnik i njegov zamjenik.

lepoglava_potpore_novorođenima_2.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima_3.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima_4.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima_5.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima_6.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima_1.jpg