Tko blokira puštanje u rad rampe na pružnom prijelazu u Cehovskoj? Foto: Ilustracija/7. mjesni odbor Varaždin

Tko blokira puštanje u rad rampe na pružnom prijelazu u Cehovskoj?

VV | 20.2.2021. u 20:09h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Tko blokira puštanje u rad rampe na cestovno-pružnom prijelazu u Cehovskoj ulici u Varaždinu? - pitaju se građani iz tog varaždinskog naselja, navodi se u priopćenju Vijeća 7. mjesnog odbora Varaždin - Biškupec.

Radovi na tom pružnom prijelazu počeli su još prije godinu dana, a svjetlosno-zvučna signalizacija i polubranici još uvijek nisu u funkciji.

- Pružni prijelaz u Cehovskoj: Radovi počeli prije godinu dana, čeka se - uporabna dozvola

Iz 7. mjesnog odbora podsjećaju kako je nakon dvije teške prometne nesreće tijekom 2019., od kojih je jedna nažalost bila sa smrtnim ishodom, Vijeće nastavilo inicijativu za uređenje tog cestovno-pružnog prijelaza.

- Peticiju prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske “Pruga za život” potpisalo je više od 1000 građana. HŽ infrastruktura je objekat sagradila još u proljeće prošle prošle godine. Od tada do danas sustav tehničke zaštite cestovno-pružnog prijelaza radi u probnom režimu rada (nisu pričvrščeni branici, a svjetlosna signalizacija je prekrivena). Čekali smo čekali, ali sad je dosta! - poručuju iz 7. mjesnog odbora.