DONJE LADANJE Na prvom malonogemetnom turniru "Sela i vulica" slavila ekipa Kolonija Foto: Marlon Janiček

DONJE LADANJE Na prvom malonogemetnom turniru "Sela i vulica" slavila ekipa Kolonija

VV | 15.8.2023. u 13:13h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju je na nogometnom igralištu ŠNK Rudar 47 u Donjem Ladanju održan malonogometni turnir "Sela i vulica“. U njegovom prvom izdanju slavila je ekipa Kolonija.

Malonogometni ljetni turnir u Općini Maruševec okupio je 12 ekipa koje su pružile gledateljima odličan nogomet, a organizator ŠNK Rudar 47 potrudio se da i brojni posjetitelji osim vrsnog nogometa imaju i odličnu ponudu za treće poluvrijeme do večernjih sati.

Kroz borbu u skupinama, ekipe su ušle u eliminacijski ciklus nakon kojeg su u polufinalu zaigrali u tom trenutku nominalno četiri najbolje ekipe – Žuati Puat, Klesarstvo Martinčević, Kolonija i Čalinec. U prvom polufinalnom susretu pobjedom nad ekipom Žuati Puat od 5:0, Klesarstvo Martinčević se plasiralo u finale, dok je u drugom susretu ekipa Kolonije pobijedila Čalinec rezultatom 2:1, iako je utakmica do samog kraja bila u egalu. U utakmici za treće mjesto bolja je bila ekipa Čalinec koja je rezultatom od 1:6 svladala momčad Žuati Puat.

130823-turnir-donje-ladanje-9_Medium.jpg

Finale je ponudilo sraz dvije ponajbolje ekipe na turniru – Klesarstvo Martinčević i Kolonije, koje su po prikazanom umijeću zaista zaslužile odigrati finalni susret. U regularnom dijelu, susret je završio rezultatom 1:1 pa se o pobjedniku turnira odlučivalo pucanjem penala koji su također donijeli dosta uzbuđenja. Nakon nekoliko serija istih, pobjednik je na kraju bila momčad Kolonije, čiji su igrači bili puno smireniji i na kraju precizniji od svojih protivnika (1:3).

Poredak ekipa bio je slijedeći; 1. mjesto - Kolonija; 2. Klesarstvo Martinčević, 3. Čalinec i 4. Žuati Puat. Susrete prepune malonogometnih čari i ljepote, lijepih poteza i golova sudili su Alen Kokotec, Marijan Matijašec, Marin Beneta i Miroslav Glavica, dok su za zapisničkim stolom statistiku vodili Zoran Kretić i Marko Žiher.

130823-turnir-donje-ladanje-12_Medium.jpg

Prvoplasiranim ekipama pehare je uručilo novo vodstvo kluba ŠNK Rudar 47 kojima je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša zahvalio i čestitao na organizaciji prvog turnira na visokom nivou.

Nakon malonogometnog turnira u Donjem Ladanju odigrana je utakmica Kupa Županijskog nogometnog saveza Varaždin između domaćeg ŠNK Rudar 47 i NK Bratstvo (Otok Virje), koja je završila pobjedom domaćina rezultatom 2:0.