DONJA VOĆA Za rekonstrukciju zgrade DVD-a sedam milijuna kuna

VV | 25.3.2022. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

DVD Donja Voća je, na inicijativu i u suradnji s Općinom Donja Voća, prošle godine u rujnu prijavio je projekt vrijedan 7.458.248,04 kuna. Projekt je prijavljen na EU fondove, odnosno mjeru 7.4.1.

Ovih dana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu potpisali su za navedeni projekt Ugovor o financiranju. Intenzitet potpore iznosi 100% ukupnih prihvatljivih troškova, a provedbom rekonstrukcije i opremanja DVD-a, dobit će se ukupno 1.326,13 m2 novo uređenog i opremljenog prostora.

Vatrogasni dom time će postati središte svih događanja te će se koristiti u cilju socijalnog povezivanja i jačanja društvenih veza svih stanovnika okolnih naselja. Mještani će Vatrogasni dom moći koristiti za organiziranje raznih društvenih događaja, održavanje postojećih i pokretanje novih manifestacija, edukativnih, kulturnih i umjetničkih događanja.

Rekonstrukcijom doma predviđeno je i dodatno uređivanja prostorija i za preostale udruge s djelovanjem na području općine koje za sada nemaju osiguran vlastiti prostor.