DONJA VOĆA Posveta obnovljenog križa uz zvuke tamburica i cimbala u Rijeci Voćanskoj Foto: Općina Donja Voća

DONJA VOĆA Posveta obnovljenog križa uz zvuke tamburica i cimbala u Rijeci Voćanskoj

VV | 7.7.2024. u 14:48h | Objavljeno u Našim krajem

U Rijeci Voćanskoj, naselju u sklopu Općine Donja Voća jučer je održana sveta misa uz blagoslov obnovljenog križa te druženje mještana.

Spomenuto raspelo krasi centar naselja od 1939. godine kad je postavljeno od strane obitelji Hrženjak, a nakon toliko godina trebala mu je obnova. Inicirali su je sami mještani, a više o tome nam je nakon svete mise otkrio tamošnji župnik vlč. Pavao Mesarić:

- Križevi se podižu u centru sela te na ulazu i izlazu kao znak spasenja i ljubavi Božje prema nama. Zahvaljujemo Robertu Horvatiću i Ivici Pintariću koji su pokrenuli obnovu križa, drvo je darovao Stjepan Gregurec iz Gornje Voće, lim Rajko Boljčević, a sve je obradio Rudolf Hrženjak iz Rijeke Voćanske. Naši dragi župljani time su pokazali koliko im je stalo da se križ renovira i ponovno blagoslovi te vrati na ovo mjesto - istaknuo je vlč. Mesarić.

Svetoj misi na otvorenom te blagoslovu križa prisustvovali su brojni mještani kao i načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, a nakon toga se druženje nastavilo na imanju jednog od inicijatora obnove, spomenutog Ivice Pintarića. On je za svoje sumještane pripremio kotlovinu te grah, a članovi KUD-a Voća pobrinuli su se za dobro raspoloženje. Druženje mještana Rijeke Voćanske nastavilo se do večernjih sati, uz zvuke tamburica i cimbala koji su odzvanjali zagorskim bregima.