Donesen proračun Općine Breznički Hum od gotovo milijuna eura, garancija razvoja i socijalne osjetljivosti

Varaždinske vijesti | 21.12.2023. u 10:13h | Objavljeno u Našim krajem

Održana je posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Breznički Hum, na kojoj je donesen općinski Proračun za iduću 2024. godinu. On će biti u granicama dosadašnjih proračuna a iznosi otprilike milijun eura, odnosno točno 945.500 eura – kazao je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

- Proračun je razvojni i socijalno osjetljiv, rekao bih, te podržava sve vidove općinskog života s područja naše općine s time da su sredstva nešto veća nego ranijih godina – napominje Hegedić. Njime će biti obuhvaćeni svi odobreni razvojni projekti u Općini Breznički Hum, a uz to planiramo prijavljivati i nove buduće projekte ovisno o tome kako će se otvarati projektni natječaji a s obzirom da nam se sve više otvaraju vrata financiranja iz Europske Unije – zaključuje načelnik.

Također se u idućoj godini planira izgradnja četiriju nerazvrstanih cesta, a završetak radova očekuje se do kraja godine. Uskoro kreće i javna nabava vezana uz projektiranje biciklističke infrastrukture, nakon čega počinje izrada projektne dokumentacije, pa onda i provedba samog projekta izgradnje.

Općina Breznički Hum i dalje će sufinancirati boravak djece u dječjim vrtićima, a tradicionalno su uz blagdan Svetog Nikole darovali djecu svih uzrasta - od vrtićke dobi do osnovnoškolaca. Ovih su dana isplaćene stipendije svim studentima kao i naknade za novorođenčad. Osim toga, sredinom ovoga tjedna završeni su radovi na asfaltiranju ceste u zaselku Gotali u Brezničkom Humu ukupne duljine 665 metara u iznosu od 78 tisuća eura, a financirani su iz općinskog Proračuna i sredstvima Ministarstva graditeljstva.

- Započeta je gradnja ceste na dionici Radešić – Kuna duljine 650 metara čija cijena iznosi 82 tisuće eura, a financira se dijelom sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja a dijelom iz općinskog Proračuna. Za sada su izvedeni samo zemljani radovi tako da nastavljamo odmah poslije nove godine i vjerujemo da će radovi biti dovršeni do kraja siječnja 2024. godine. Budući da smo pri kraju tekuće godine, koristim priliku svima uputiti iskrene čestitke i dobre želje za božićne i novogodišnje blagdane – zaključio je načelnik Zoran Hegedić.