Dođite na viničko Martinje u subotu, 14. studenog!

| 9.11.2015. u 20:27h | Objavljeno u Našim krajem

Pod okriljem Općine Vinica u subotu, 14. studenog, po deveti će se put organizirati manifestacija "Martinje – krštenje mošta u Vinici".

Kao i prijašnjih godina, u organizaciju Martinja uključene su sve viničke udruge od kojih će se svaka predstaviti svojom ponudom.

Udruga vinogradara "Vinea" pobrinut će se da svi posjetitelji imaju dovoljne količine mošta i vina, članovi DVD-ova iz Vinice, Gornjeg Ladanja i Donjeg Vratna preuzeli su obvezu pečenja kestena koje su prikupili djelatnici zaposleni u sklopu programa javnih radova.

Vrijedne ruke žena uključenih u rad Udruge umirovljenika, Čuvarice starinskih običaja iz Gornjeg Ladanja te članice Zajednice žena "Katarina Zrinski" godinama pridonose ovoj manifestaciji raznim slasticama poput orehnjača, makovnjača, zlevki, klipića, kiflica i ostalih domaćih kolača.

S druge strane, članovi NK "Vinica" i KK "Vinica" i ove će se godine iskazati u pripremanju kotlovine, a članovi MNK "Kapla" pripremaju posebno iznenađenje - „krumpir v lončeku“. Branitelji iz UDVDR-a-Klub Vinica preuzeli su obvezu pripreme graha sa špekom i kobasicama, ribiči iz ŠRK Vinica okušat će se u pripremanju fiš paprikaša, a lovci iz Lovačke udruge "Opeka" zaduženi su za lovačke specijalitete.

Tijekom programa bit će organizirana prigodna prodaja rukotvorina koje će izložiti članice novoosnovane veziljske sekcije KUD-a Vinica "Fijolica", djeca iz Dječjeg vrtića "Sreća" te članovi školske zadruge "Vrčeki".

Iako godina nije bila dobra za pčelare, vinički pčelari će prisutnima ponuditi med, rakiju od meda i medenjake.

Za odgovoran posao „krštenja mošta u vino“ i razne špelancije te za dobro raspoloženje zaduženi su članovi KUD –a Vinica te članice ŽVS „Leluja“.

Organizatori stoga ovim putem pozivaju sve zainteresirane da u subotu, 14. studenog, svakako dođu u Vinicu kako bi mogli uživati u bogatoj gastroponudi te zabavi. Program će se odvijati od 14.30 sati u dvorani te oko zgrade Općine Vinica.