Dodijeljene gradske potpore lepoglavskim poduzetnicima Foto: Grad Lepoglava

Dodijeljene gradske potpore lepoglavskim poduzetnicima

Varaždinske vijesti | 20.6.2019. u 07:30h | Objavljeno u Našim krajem

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je s poduzetnicima s područja grada Lepoglave ugovore o dodijeli bespovratnih gradskih novčanih potpora. Riječ je o potporama koje Grad Lepoglava dodjeljuje u okviru programa razvoja gospodarstva na gradskom području.

Ugovore je potpisalo četvero poduzetnika koji su se javili na otvoreni Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog gospodarstva na području Grada Lepoglave u 2019. godini, za što je u gradskom proračunu osigurano ukupno 130.000 kuna.

- Drago mi je da se poduzetnici prepoznali naša nastajanja da im pomognemo i što se javljaju na otvoreni Javni poziv. Prošle godine na poziv se javilo 17 poduzetnika kojima smo dodijelili nešto više od 100.000 kuna potpora, a vjerujem da će ove godine, uz ova četiri, biti potpisano još ugovora o dodijeli bespovratnih potpora – istaknuo je Škvarić te pojasnio da su potpore namijenjene malim poduzetnicima zato što oni teško mogu ostvariti potrebne im potpore manje vrijednosti na nekim drugim natječajima koji su najčešće namijenjeni velikim poduzetnicima.

- Ove potpore dobar su poticaj za samozapošljavanje otvaranjem vlastitog obrta ili tvrtke, ali i za jačanje konkurentnosti postojećih manjih obrta ili tvrtki koje su važne za razvoj gospodarstva na gradskom području i smanjenja broja nezaposlenih kojih je u svibnju na području Grada Lepoglave bilo 143, najmanje u proteklih deset godina – dodao je gradonačelnik.

U okviru Javnog poziva, koji je i dalje otvoren i na kojeg se poduzetnici s gradskog područja još uvijek mogu javiti, dodjeljuju se potpore u okviru dvije mjere. U prvoj mjeri dodjeljuju se potpore za sufinanciranje nabavke opreme i inventara te ulaganja u standard kvalitete u okviru koje su potpore ostvarili i ovom prigodom potpisali ugovore tvrtke Ekoplan-sustavi d.o.o. iz Lepoglave i Den-mar j.d.o.o. iz Višnjice te obrt Varinox iz Žarovnice.

U drugoj se mjeri potpora dodjeljuje za sufinanciranje nastupa poduzetnika na sajmovima, izložbama te za izradu promotivnih materijala. Po toj je mjeri potporu ostvarila Zadruga lepoglavske čipke. Ukupan iznos dodijeljenih potpora temeljem potpisanih ugovora je 30.000 kuna.

Gradonačelnik Škvarić i ovom je prigodom pozvao poduzetnike s gradskog područja da se udruže i da u suradnji s Gradom potaknu i osmisle mjere koje će im dodatno pomoći i utjecati na daljnji razvoj gospodarstva na gradskom području. Uz potpisivanje ugovora o dodijeli gradskih potpora poduzetnicima, ovih je dana potpisan i ugovor o dodijeli gradske potpore male vrijednosti u poljoprivredi. Potporu u iznosu od 3.190 kuna ostvario je OPG Veić Nataša.

lepoglava_potpisivanje_ugovora_poduzetnici_3.jpg