DOČEK Ivanec u Novu godinu ulazi bez tradicionalnog vatrometa Foto: B.Težak/ilustracija

DOČEK Ivanec u Novu godinu ulazi bez tradicionalnog vatrometa

vv | 31.12.2022. u 10:36h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec poziva sve građane na doček Nove godine na otvorenom!

Program počinje na Staru godinu u gradskom parku u 22 sata. Svira i pjeva La Boheme Band, uz koji će u ponoć, zvucima prvog novogodišnjeg valcera, svi okupljeni uplesati u Novu 2023. godinu. Prve novogodišnje čestitke uputit će zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Grad Ivanec će u jednoj od adventskih kućica sve nazočne počastiti sa 100 litara kuhanog vina i 30-ak litara čaja.

Svim posjetiteljima na raspolaganju će biti i ugostiteljska ponuda blagdanskih kućica, a do dva sata iza ponoći radit će i klizalište pa su sva djeca i ostali pozvani na novogodišnje klizanje!

Prijelaz iz Stare u Novu godinu prvi put neće biti obilježen tradicionalnim vatrometom. Naime, i Grad Ivanec odlučio je po tom pitanju slijediti praksu sve većeg broja gradova koji također odustaju od vatrometa zbog buke i negativnih efekata na živi svijet.

Sredstva predviđena za vatromet će Grad preusmjeriti na račun humanitarne Zaklade Grada Ivanca.

Zbog tragičnog događaja uoči Božića u Zagrebu, gdje je dijete u eksploziji petarde zadobilo po život teške ozljede, Grad Ivanec apelira na sve građane da se u novogodišnjoj noći suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava.

Uz činjenicu da su mnoga od njih opasna, vrlo velik broj građana ističe da bacanje petardi u haustore zgrada u gluhim noćnim satima ili pod noge šetača nisu nimalo ugodno, a ni bezopasno iskustvo. Da se i ne govori o šoku i strahu koje zbog eksplozija trpe kućni ljubimci.