Dobre vijesti za srednjoškolce – Općina Trnovec Bartolovečki isplatila naknadu za prijevoz učenika Foto: Dražen Novosel

Dobre vijesti za srednjoškolce – Općina Trnovec Bartolovečki isplatila naknadu za prijevoz učenika

Varaždinske vijesti | 27.5.2022. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Dobre vijesti stižu za srednjoškolce s područja Općine Trnovec Bartolovečki. Naime, temeljem Odluke o dodjeli pomoći redovitim učenicima srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. putem sufinanciranja troškova redovitog javnog prijevoza, na tekuće računa roditelja odnosno skrbnika učenika uplaćene su novčane pomoći za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine.

Kako je mjesečni iznos po učeniku 100 kuna, uplaćen je iznos od 600 kuna. Ukupno je iz proračuna izdvojeno 105.000 kuna za 175 srednjoškolca s područja Općine Trnovec Bartolovečki.

Načelnica Verica Vitković naglasila je da je to samo dio pomoći mladima.

– Od one prve novčane pomoći za rođenje djeteta, preko sufinanciranja smještaja djece u vrtiću i pojedinih programa u predškolskom odgoju, kao i brige za učenike osnovne škole, poput nabavke radnih bilježnica, dolazimo i do pomoći srednjoškolcima kroz sufinanciranje troškova javnog prijevoza. A kada naši srednjoškolci krenu na fakultete, tu su i stipendije. Uz ove izravne pomoći za školovanje, brinemo i o osiguravanju uvjeta za kvalitetan život mladih obitelji na našem području ulaganjem u komunalnu infrastrukturu, ali i društveni život. A podizanje standarda življenja u svim naseljima naše općine i dalje će biti osnovna smjernica rada ove općinske uprave – poručila je Vitković.