FOTO Djedica s vilenjacima na Adventu u Bedencu

vv / ciky / fb bedenec | 25.12.2023. u 09:46h | Objavljeno u Našim krajem

Djedica se sa svojim vilenjacima spustio i posjetio Bedenec. Vilenjaci su ispričali da su putovali kroz maglu i kišu a zatim su se morali spustiti u Bedenec jer su vidjeli zvijezdu koja je  sjala na vrhu prekrasnog okićenog bora u samom centru mjesta. Znali su da i u tom su mjestu dobra djeca i marljivi ljudi...

Nakon što su protekle tri postavljen i okičen bor te zapaljenje adventske svijeće, u Bedencu je u održana završna svečanost četverotjednog obilježavanja Adventa.

Na svečanost je, prigodnim vozilom, stigao Djed Mraz s vilenjacima, koji su okupljene najprije počastili igrokazom, potom djeci uručili darove, pa je zapaljena četvrta adventska svijeća, da bi na kraju svi okupljeni zajedničkim druženjem najavili najradosniji kršćanski blagdan - BOŽIĆ, dan rođenja KRISTA SPASITELJA.

Na početku svečanosti brojne nazočne, male i velike, pozdravila je jedna od organizatorica, Mihaela Horvatić, poželjela im dobrodošlicu, najavila bogat program, te svoje mjesto ustupila vilenjakicama i vilenjacima.

Vilenjakice Nicol Novak i Nikol Rešetar uvele su nazočne u svijet vilenjaka, te im ispričale zanimljivu priču, a potom su, s Hanom Hunjet, Adamom Kiđemetom i Sarom Kogoj, izvele igrokaz "BOŽIĆ U ŠUMI", kojega su okupljeni nagradili gromoglasnim aplauzom.

Uslijedio glavni dio svečanosti, u kojemu je Djed Mraz razdraganoj (i nestrpljivoj) djeci podijelio božićne darove. Djeca su, dakako, svoje božićne darove odmah otvorila, te se u veselom ambijentu u posvetila igri.

Istodobno, svečanost je nastavljena ispred Vatrogasnog doma kod velikog rasvijetljene božićne jelke, koju je donirala obitelj Flegar, uz paljenje četvrte adventske svijeće, nakon čega je druženje okupljenih nastavljeno uz tople napitke i slatke kolače.   

Cjelokupni događaj su organizirale i provele Mihaela Horvatić, Ivana Hunjet, Ivana Sokač Bednjički i Monika Rešetar, u kupnji darova, pečenju kolača, kuhanju vina i čaja i drugih aktivnosti pomogli su im mještani Bedenca, a u ulozi Djeda Mraza i ovoga se puta vrhunski snašao Stjepan Petak.

Cjelokupni događaj su, uz DVD Bedenec, Udrugu za sport i kulturu Bedenec, lokalne poduzetnike, svojim donacijama pomogli mnogi pojedinci i tvrtke.

Svima koji su na bilo koji način pomogli u  organizaciji i provedbi ovog događaja, organizatori su uputili iskrene riječi zahvale

Označeno u