Dječji vrtić u Ljubešćici počet će s radom 11. svibnja, ali će i ranije moći zbrinuti djecu

| 29.4.2020. u 17:26h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtić Leptirić iz Ljubeščice u tjednu od 4. do 8.svibnja može zbrinuti djecu čija oba roditelja rade i nemaju nikakve mogućnosti zbrinjavanja djece kod kuće, ali uz obaveznu najavu ravnateljici dječjeg vrtića, Draženki Pisačić, kako bi se osigurao daljnji rad vrtića sukladno broju djece, a skladu sa svim uputama i mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Od 11. svibnja plan je otvaranje Dječjeg vrtića za svu djecu, sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske od 23.travnja ove godine.

- Znam da mnogi roditelji počinju raditi pa u skladu s preporukama i savjetima epidemiološke struke u ponedjeljak počinje s radom Dječji vrtić Leptirić. Danas su svi zaposlenici vrtića počeli raditi, prvenstveno na dezinficiranju prostora i opreme za početak rada. Nabavili smo barijere za dezinfekciju obuće na ulazima, beskontaktne toplomjere radi mjerenja temperature na ulazu, 250 perivih maski za zaposlenike i mnoge druge stvari. Na ulazu će dijete dočekivati zdravstveni voditelj i odgajatelj koji dijete vodi da se presvuče te opere ruke i nakon toga dijete ide u grupu. Uz sve ovo što mi sada pokušavamo učiniti za zdravlje svih nas, a posebno zdravlje naše djece puno ovisi o Vama. Budite iskreni prema odgajateljima. Recite ako ima problema. Do kraja tjedna idu sve nove informacije, ili nazovite u Dječji vrtić - riječi su načelnika Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.