Dječji vrtić "Bambi" u Petrijancu u dogradnju: "Osiguravamo uvjete za vrhunski predškolski odgoj" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Dječji vrtić "Bambi" u Petrijancu u dogradnju: "Osiguravamo uvjete za vrhunski predškolski odgoj"

VV | 19.7.2024. u 08:57h | Objavljeno u Našim krajem

U Dječjem vrtiću "Bambi" u Petrijancu potpisan je ugovor za izvođenje radova na dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji prostora, a potpisali su ga načelnik Općine Željko Posavec i predstavnici izvođača radova.

– Idući korak nakon dogradnje je ishođenje uporabne dozvole i nakon toga otvaranje javne ustanove za predškolski odgoj kojim će upravljati Općina Petrijanec. Vrijednost ovog ugovora je 2,8 milijuna eura. Gotovo 800.000 eura financira se iz NPOO-a, a oko 50.000 eura iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ostala sredstva osigurali smo u proračunu – najavio je načelnik Posavec.

- FOTO Rekonstrukcija Basaričekove ulice u Majerju odvija se prema planu, kada završavaju radovi?

Radovi će započeti, u dogovoru s izvođačima, u roku od 20-ak dana nakon rješavanja administrativnih poslova. Radove na Dječjem vrtiću Bambi u Petrijancu izvodi Zajednica ponuditelja Alvin iz Ljubešćice te ISF iz Ivanca čiji je vlasnik Tomo Fištrek, kazao kako će se tijekom radova prilagoditi i osigurati neometan rad vrtića.

– Gradit će se dodatno četiri sobe za odgojne skupine i sportska dvorana. Zadovoljit ćemo sve kapacitete, dakle svi koji će željeti upis djeteta u vrtić ostvarit će ga. Trenutno imamo 189 djece, a nakon dogradnje moglo bi ih biti još 20 do 30 – rekla je ravnateljica vrtića Kristijana Silov.

Načelnik Posavec je dodao kako žele osigurati vrhunski predškolski odgoj za najosjetljiviju dob od jedne pa sve do šest godina koja se upravo ovdje provodi na vrlo visokoj razini kako bi i dalje imali jedan vrlo visoki standard koji djeca zaslužuju.

- Cijena dječjeg vrtića za roditelje je najjeftinija na području Varaždinske županije i ona iznosi 87 eura za prvo dijete, 67 eura za drugo dijete dok je za treće i svako ostalo dijete vrtić u Petrijancu besplatan – rekao je Posavec i dodao kako Općina Petrijanec za predškolski odgoj izdvaja 300.000 eura godišnje.

Rok izvođenja je 10 mjeseci od uvođenja u posao, a za navedenu građevinu ishođena je građevinska dozvola. Spomenimo da je parcelu za dogradnju dječjeg vrtića darovala Varaždinska županija, odnosno Osnovna škola Petrijanec, na čemu im zahvaljuju iz Općine Petrijanec.