FOTO Dječji nogometni festival u Margečanu okupio stotinjak djece i mladih Foto: Grad Ivanec

FOTO Dječji nogometni festival u Margečanu okupio stotinjak djece i mladih

Grad Ivanec/vv | 30.9.2023. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nogomet je okupio djecu i mlade iz Nogometnog centra Ivančica Ivanec, ŠNK Novi Marof, NC Lepoglava-Klenovnik te NC Beletinec-Margečan-Podevčevo

Sjajna je atmosfera vladala u srijedu, 29. rujna, na nogometnom igralištu u Margečanu, gdje se stotinjak djece i mladih iz Nogometnog centra Ivančica Ivanec, ŠNK Novi Marof, NC Lepoglava-Klenovnik te NC Beletinec-Margečan-Podevčevo okupilo na Dječjem nogometnom festivalu održanom u organizaciji Županijskog nogometnog saveza.

skola_nogometa5-margecan-270923.jpg

I zabava i edukacija

Riječ je o projektu koji ŽNS-u financira Ministarstvo turizma i sporta, a bazira se na igranju nogometa i svladavanju nogometnih vještina i to putem zabavnih i edukativnih treninga.

20230927_171702_resized.jpg

20230927_171438_resized.jpg

20230927_170145_resized.jpg

Održano je deset različitih aktivnosti primjerenih dobi sudionika, u kojima su se mlađa djeca zabavljala uz igre s loptom, dok su stariji i već iskusni nogometaši pod vodstvom svojih trenera usavršavali zahtjevnije vještine.

U ime ŽNS-a, svim okupljenim sudionicima i gostima kratko se obratio županijski nogometni instruktor Nikica Bunić, a dobrodošlicu u Margečan te dobru zabavu svima poželio je Krunoslav Đuras, predsjednik NK Mladost Margečan. Dječji nogometni festival otvorio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

Promicanje sportskog duha

- Ovo je hvalevrijedna aktivnost, a Grad Ivanec uvijek će poduprijeti svaki sport i sportsko-rekreacijsku aktivnost koja okuplja tako velik broj djece i mladih i promiče bavljenje sportom. Krenite i zabavljajte se! – poručio je Batinić.

U nastavku su predstavnicima svih centara dodijeljene nogometne lopte, a nakon toga sudionici su krenuli na treninge i zabavne igre po cijelom igralištu. Festival su pratili i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, predstavnici ŽNS i NK Mladost Margečan te brojni roditelji i građani.

skola_nogometa13-margecan-270923.jpg

skola_nogometa9-margecan-270923.jpg