Dječji klub Visoko službeno počinje s radom 16. studenoga Foto: VV arhiva / ilustracija

Dječji klub Visoko službeno počinje s radom 16. studenoga

Varaždinske vijesti | 12.11.2022. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu 16. studenoga, u 11:30 sati, u društvenom domu općine Visoko službeno započinje s radom Dječji klub Visoko.

Prva aktivnost unutar dječjeg književnog kluba započinje gostovanjem poznate, nagrađivane spisateljice za djecu i mlade, lektirne autorice Silvije Šesto, u razgovoru s kojom će aktivno sudjelovati učenici Osnovne škole Visoko.

Udruga SVIMA provodi projekt Dječji klub Visoko koji financira Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti (Projekti solidarnosti), temeljem ugovora sklopljenog s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.

Svrha je projekta povećati razinu socijalne uključenosti i jednakih prilika putem aktivnosti neformalnog obrazovanja/učenja i organiziranog slobodnog vremena za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koja svojim prebivalištem ili korištenjem javnih usluga gravitiraju općini Visoko.

Projekt se provodi uz suradnji s Općinom Visoko koja će za većinu projektnih aktivnosti osigurati prostorne resurse u svom Društvenom domu i drugu logističku podršku.

Uz mentorstvo iskusnih edukatora iz udruge SVIMA, različite projektne aktivnosti vezane uz suvremenu kulturu i umjetnost organizira i izvodi skupina mladih kreativaca iz Varaždina i Zagreba.

Tako će se unutar Dječjeg kluba Visoko do svibnja 2023. godine izvoditi dječji književni klub s javnim čitanjima i razgovorima, radionice dramskih igara i improvizacija, slušaonice dobre glazbe s podukom o povijesti i žanrovima rocka te radionice crtanja stripa, digitalnog crteža i grafičkog dizajna.

Osim toga, moći će se igrati poučne videoigrice, ali i posuđivati knjige i igračke. Predviđena su i gostovanja dječjih pisaca, glazbenika, glumaca i gejming novinara/blogera.

djecji_klub_visoko_opcina_visoko.jpeg