Dječje igralište u Osečkoj opremljeno uz pomoć Zaklade Vita Foto: Grad Ivanec

Dječje igralište u Osečkoj opremljeno uz pomoć Zaklade Vita

I.D./Varaždinske vijesti | 15.9.2016. u 08:09h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu 14. rujna postavljene su sprave za igru na platou namijenjenom uređenju dječjeg igrališta, površine oko 150 četvornih metara, pokraj društvenog doma koji se gradi u Osečkoj.

Na veliko veselje mališana i školske djece, ali i njihovih roditelja, postavljeni su tobogan, klackalica i ljuljačka. Vrijednost nabavljenih sprava i njihove montaže je 14.500 kuna, a sredstva su pribavljena temeljem projekta koji je Mjesni odbor Osečka, u suradnji s Gradom Ivancem, kandidirao na godišnji javni poziv za dodjelu sredstava potpore za opremanje dječjih igrališta koji je objavila županijska Zaklada za pomoć djeci Vita. Budući da je riječ o ruralnom području te da u naselju nema sadržaja namijenjenih djeci, Zaklada je ovaj projekt pozitivno ocijenila te izdvojila sredstva za opremanje dječje igrališta.

Igralište je uređeno na nekretnini koju je Mjesnom odboru na korištenje ustupio Grad Ivanec, iz kojeg ističu kako je sigurno da će igralište uvelike uljepšati dane mališanima toga kraja. Za sve sprave izdan je atest koji jamči sigurnost.

- Naravno, predstoji još i uređenje pristupnih staza te hortikulturno uređenje, kako bi se prostor uljepšao i učinio ugodnim za igru i boravak - najavljuju iz Grada Ivanca.