Direktor Ivkom-a odgovorio Škvariću: "Naše evidencije su transparentne i točne, pozovite nas na sastanak" Foto: VV arhiva / ilustracija

Direktor Ivkom-a odgovorio Škvariću: "Naše evidencije su transparentne i točne, pozovite nas na sastanak"

I.D./Varaždinske vijesti | 4.3.2022. u 17:44h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić na sastanku s predsjednicima lepoglavskih mjesnih odbora, među ostalim, izrazio sumnju u točnost Ivkom-ovih podataka o postotku odvajanja otpada na području Lepoglave, za komentar smo upitali direktora ivanečke komunalne tvrke.

Podsjetimo, Škvarić je na sastanku naveo da je, prema izvješću Ivkom-a, postotak odvajanja otpada na području Grada Lepoglave na razini 18-19%, dodavši kako je "uvjeren da građani na području Grada Lepoglave otpad odvajaju u puno većoj mjeri" te je najavio "nadzor odvoza otpada i provjeru postupaka kojima Ivkom dolazi do ovakvih rezultata".

Usto, na sastanku je izraženo i nezadovoljstvo održavanjem groblja, a ponovno je aktualiziran i problem vremena održavanja sprovoda.

>> Škvarić: "Ulaganja Ivkom-a na području grada Lepoglave gotovo i nema"

Direktor Ivkom-a Edo Rajh za početak je napomenuo da prikupljanje i zbrinjavanje komunalnog i odvojivog otpada obavljaju već dugi niz godina na području Ivanca, Lepoglave, Maruševca, Bednje, Klenovnika i Donje Voće.

- Svi zajedno nismo zadovoljni do sada iskazanim postocima odvojeno prikupljenog otpada, o čemu komuniciramo s JLS-ima u čijoj je nadležnosti edukacija stanovnika o odvojivom prikupljanju te poduzimamo korake da se stvar poboljša. Naravno da smo se kao tvrtka Ivkom d.d. uvijek spremni priključiti aktivnostima koje će doprinijeti boljem postotku odvojivosti (mobilno reciklažno dvorište na području Grada Lepoglave), a prvenstveno kroz edukaciju, te i kroz kontrolu i sankcioniranje krivo odloženog otpada u pojedine spremnike. O istom smo u određenim slučajevima i do sada obavještavali komunalna redarstva pojedinog JLS-a - rekao je Rajh.

- Prema navodima iz Grada Lepoglave sa sastanka gradonačelnika i predstavnika MO, između ostalog i o nezadovoljstvu i sumnji u točnost Ivkom-ovih podataka o postotku odvojivosti na području Grada Lepoglave, te o nezadovoljstvu održavanjem groblja i vremenima održavanja sprovoda, istima poručujemo da su naše evidencije o prikupljanju transparentne i točne, a održavanje groblja radimo korektno uz mogućnost dogovora o vremenu sprovoda i van redovnog radnog vremena, poslijepodne i subotom - napomenuo je Rajh.

- Smatramo da se problem, bilo koje vrste ako on i postoji, ne rješava kroz medije te uvijek stojimo na raspolaganju da u duhu dobrih poslovnih odnosa s našim partnerima riješimo nedoumice. Bilo bi dobro da nas se na sastanak, kada smo tema dnevnog reda, pozove, na što ćemo se vrlo rado odazvati - poručio je za kraj direktor Ivkom-a.