Diljem Trnovca Bartolovečkog niču nova dječja igrališta: za skate park i četiri nova igrališta 170.000 eura

vv | 12.3.2023. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Diljem Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku su radovi na izgradnji novih dječjih igrališta, a u naselju Trnovec dovršen je novi Skate park. Kako je prilikom obilaska radova najavila načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković četiri nova dječja igrališta u naseljima Trnovec, Štefanec i Šemovec trebala bi biti završena do kraja mjeseca, dok je u sklopu novog Skate parka predviđeno i uređenje okoliša.

Vrijednost izgradnje Skate parka procijenjena je na 60.000 eura, a čak 46.000 eura Općina je osigurala prijavljivanjem na natječaj LAG Izvora. Načelnica Vitković najavila je i daljnje proširenje parka za što je izrada projekata već naručena.

-U planu nam je javiti se na novi LAG-ov natječaj koji će biti objavljen 2024. godine. Ići ćemo u daljnje proširenje ovog prostora te bi jedan dio od sredstava osigurali za postavljanje spravi za vježbanje i za nova dječja igrala za manju djecu – rekla je Vitković. Kao sljedeći korak Vitković navodi uređenje okoliša oko parka.

- Navoz zemlje je počeo, treba još postaviti fini sloj zemlje i posijati travu. Čim to vremenski uvjeti dozvole, mi smo spremni za završetak uređenja okoliša kako bi se to privelo svrsi i kako oko Skate parka ne bi bilo blata. Postavit ćemo i reflektore da osvijetlimo park. Sve ovisi o vremenskim prilikama, a sredstva su osigurana u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki – izjavila je Vitković te dodala kako su predviđena sredstva i za uređenje šetnice koja će park učiniti još dostupnijim. U Općini Trnovec Bartolovečki radi se na novim, ali i na uređenju i sanaciji starih igrališta, a završetak tih radova previđen je do kraja ovog mjeseca. -Ukupna vrijednost nabave za sva 4 igrališta s kompletnim uređenjem je 110.000 eura, a sva financijska sredstva osigurala je Općina Trnovec Bartolovečki iz svog proračuna. Dobavljač igrala je spreman, a vjerujem da će do kraja ovog mjeseca biti postavljena sva četiri nova igrališta – dva u Trnovcu, te po jedno u Štefancu i Šemovcu – rekla je Vitković.

Galerija slika