Dijamantni pir Zlatice i Franje Kutnjak: sudbonosno "da" 1963. izrekli - dva puta! Foto: Općina Cestica

Dijamantni pir Zlatice i Franje Kutnjak: sudbonosno "da" 1963. izrekli - dva puta!

VV | 4.3.2023. u 09:15h | Objavljeno u Našim krajem

Zlatica Rodeš i Franjo Kutnjak iz Selca Križovljanskog obilježili su veliki jubilej, 60. godina braka! Proslava dijamantnog pira održana je u restoranu Žmah u Babincu, a okupila je brojne članove obitelji Kutnjak.

Franjo je rođen 1936. u Križanču u brojnoj obitelji: njegovi roditelji su imali čak devetero djece, dok je njegova supruga Zlatica rođena 1944. godine u Križanču. Zajednički životni put započeli su 9. veljače 1963. godine i to prvo "civilnim" vjenčanjem, a samo dan nakon toga Zlatica i Franjo sudbonosno "da" izrekli su u crkvi sv. Barabare u Natkrižovljanu.

I_OVA.jpg

Zajednički život su započeli u Selcima Križovljanskim, a radost zajedničkog života mlade obitelji uskoro su upotpunila i djeca: sinovi Darko i Ivan te kćer Đurđica. Zlatica i Franjo danas imaju šest unuka, Aleksandru, Aleksandra, Jelenu, Vedrana, Anu i Luku, te dvoje praunuka, Jana i Paula.

Život Zlatice i Franje nije bio nimalo lak: dok mu se supruga brinula za obitelj, Franjo je radio sezonske poslove, a jedno vrijeme bio je zaposlen i u građevniskoj tvrtki u Sloveniji, iz koje je otišao u Njemačku. Godine 1998. godine otišao je u mirovinu. Slavljenici danas žive u obiteljskoj kući na adresi na kojoj su prije 60 godina i započeli zajednički život, brinu o okućnici, vinogradu i bave se poljoprivredom, koliko im zdravlje dopušta. Najveća radost im je kada se njihovom kućom proširi smijeh njihovih brojnih unuka i praunuka.

OVA.jpg

01-DSC_9707.jpg

1-DSC_9691.jpg

1-DSC_9692.jpg

1-DSC_9695.jpg

1-DSC_9698.jpg