Dani vrganja i crnog tartufa od 13. do 15. rujna u Paki nedaleko od N. Marofa

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.9.2019. u 19:50h | Objavljeno u Našim krajem

Od 13. do 15. rujna u Paki nedaleko od Novog Marofa održat će se zanimljiva, šesta po redu, manifestacija "Dani vrganja i crnog tartufa" . Otvorenje manifestacije započet će stručnim skupom u KC "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu, u petak, 13. rujna u 18 sati. Tema su tartufi u našim krajevima te mogućnost plantažnog uzgoja istih.

Predavači su tartufari i znanstvenici Hrvatskog Šumarskog instituta koji su provodili znanstvena istraživanja o podzemnim gljivama na području Varaždinske Županije: dr.sc. Željko Zgrablić, Mario Vlašić, univ.spec.silv. te mr.sc. Miljenko Županić.

Turistička zajednica Grada Novog Marofa najavljuje, u tri dana trajanja manifestacije, bogat program.

- Pripremili smo za svakog ponešto. Od edukacije do rekreacije, uz uživanje u prirodi, branju gljiva, lova na crni tartuf. Posjetitelji će i ove godine moći istraživati Paku, šetati do same utvrde, produžiti do utvrde Čanjevo i iz stručnog kuta saznati ponešto o njihovom nastanku. Istrčati Paka mini trail, voziti se električnim biciklima, učiti nordijsko hodanje, posjetiti dabrovu branu, kušati delicije od vrganja i crnog tartufa pripremljene od renomiranih kuhara. Tako će u subotu za posjetitelje, delicije od vrganja i tartufa pripremati Robert Šlogar, dok će u nedjelju svoje kulinarsko umijeće pokazati već tradicionalno, Damir Crleni. Moći će se kušati i pivo od vrganja. Najmlađi će uživati u edukacijskim igrama, a sajam autohtonih proizvoda ponudit će priliku za dobru kupnju - najavljuju organizatori, dodajući da će za zabavni program biti zadužen Tomislav Goluban i u kasnijim satima tamburaški sastav Leggiero dok će u nedjelju okupljene zabavljati glazbeni sastav Fiškali.

DaniVrganja2019_Letak2_tisak_pages-to-jpg-0001.jpg