Dani Općine Veliki Bukovec: Od utrke, sporta, zabave do svečane proslave Foto: Martin Novosel

Dani Općine Veliki Bukovec: Od utrke, sporta, zabave do svečane proslave

vv | 8.9.2024. u 18:20h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Veliki Bukovec ovog vikenda započinje obilježavanje Dana Općine i blagdana zaštitnika župe svetog Franje Asiškog. Program proslave trajat će od nedjelje, 8. rujna, do petka, 4. listopada, a obuhvatit će niz događanja koja će okupiti mještane, sportaše, ljubitelje tradicije i kulture.

Program je počeo već danas, 8. rujna, u 10 sati utrkom „Cener tri rijeke”, na kojoj je sudjelovalo preko 300 trkača iz šest različitih država.

veliki_bukovec_2023_druzenje.jpg

Program se nastavlja već iduću nedjelju, 15. rujna, s početkom u 11 sati kada će se održat posveta Kapelice Uzvišenja Svetog Križa u Dubravi. U  nedjelju, 22. rujna, kreće tradicionalna biciklijada  u 14 sati ispred Lovačkog doma LD Fazan u Velikom Bukovcu, gdje će se nalaziti i start i cilj.

Društveni dom u Velikom Bukovcu biti će središte sportskih susreta Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije u subotu, 28. rujna, od 10 sati. Nedjelja, 29. rujna, rezervirana je za druženje na nogometnom igralištu NK Poljoprivrednik u Kapeli Podravskoj od 12 sati. Posjetitelje očekuje već tradicionalni pečeni vol, razne igre, domaće delicije i zabavni program uz glazbu.

Proslava završava u petak, 4. listopada, svečanom svetom misom u župnoj crkvi Sv. Franje Asiškog u Velikom Bukovcu u 11 sati. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u Eko-etno selu Sv. Franje Asiškog, u Agroturizmu Požgaj, s početkom u 18:30 sati.

– Ove godine pripremili smo zaista bogat i raznolik program za sve uzraste i svačije interese. Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe, bilo da je riječ o sportskim događanjima, kulturnim manifestacijama ili opuštenom druženju uz glazbu i našu gastronomiju. Pozivam sve naše mještane i goste da nam se pridruže u proslavi Dana Općine Veliki Bukovec i zajedno s nama obilježe ovih posebnih mjesec dana u životu naše Općine – najavio je načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

veliki_bukovec_2023_cener.jpg