DAN POBJEDE Članovi ivanečkih branitelja i HVIDRA-e odali počast poginulim Foto: Ilustracija/UDVDR Ivanec

DAN POBJEDE Članovi ivanečkih branitelja i HVIDRA-e odali počast poginulim

VV | 6.8.2022. u 12:06h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima odana je diljem županije. Izaslanstva UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRA-e Ivanec u četvrtak i petak su na više mjesta odale počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Prva od njih bila je u četvrtak ujutro na varaždinskom groblju, u sklopu delegacije UDVDR Podružnice Varaždinske županije, kojemu su nazočile obitelji stradalnika, brojne braniteljske udruge, županijski i gradski dužnosnici. Potom je UDVDR Ogranak Ivanec, u suradnji s Općinama Klenovnik i Donja Voća, organizirao skupove sjećanja na grobljima u tim mjestima, te sudjelovao na odavanju počasti kod Spomen obilježja u Ivancu, koju je organizirao Grad Ivanec.

U petak ujutro je svim stradalima u VRO Oluja i Domovinskom ratu počast odana na groblju u Margečanu, u sklopu 7. memorijala Šešet/Cecelja, a navečer i u Bednji, na komemoraciji organiziranoj od strane Općine Bednja.

Na svim se tim komemoracijama s punim pijetetom odala počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu.

Označeno u
Galerija slika