Dan općine Sveti Ilija slavi se uz bogat program i koncerte Učiteljica, Ivana Zaka i Jasmina Stavrosa

Varaždinske vijesti | 15.7.2022. u 09:04h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Ilija svoj dan slavi 20. srpnja, na blagdan zaštitnika općine i župe - svetog Ilije proroka.

Obilježavanje Dana općine počinje u petak, 15. srpnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani OŠ Beletinec u 19 sati, a u večernjim će satima u zabavnom programu na igralištu OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija nastupiti grupa "Havana" (u 20 sati), nakon koje u 22 sata slijedi koncert grupe "Učiteljice".

U subotu 16. srpnja u 17 sati na igralištu kod Društvenog doma u Beletincu održat će se javna pokazna vježba Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ilija, dok će u zabavnom programu na igralištu OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija u 20 sati nastupiti grupa "Mušketiri", a subotnji će program svojim koncertom zaključiti Ivan Zak (početak u 22 sata).

U nedjelju 17. srpnja služit će se sveta misa u kapelici Gospe Karmelske u Seketinu (u 11 sati).

Na sam blagdan sv. Ilije, u srijedu 20. srpnja, svečana sveta misa služit će u župnoj crkvi sv. Ilije proroka, s početkom u 11 sati, nakon koje će se izložbom predstaviti Udruga žena općine Sveti Ilija - selo Doljan, Udruga umirovljenika Općine Sveti Ilija, Udruga vinogradara i voćara "Grozdek", Udruga pčelara "Varaždin Breg" i Dječji vrtić "Gumbek".

U subotu 23. srpnja u 9 sati počinje cjelodnevna likovna kolonija u Beletincu, a u nedjelju 24. srpnja s početkom u 7 sati na ribnjacima ŠRK-a "Keder" Beletinec održat će se 20. kup u lovu rive udicom na plovak.

Istog dana, 24. srpnja, počinje i manifestacija "Anino u Beletincu", svetom misom povodom blagdana sv. Ane u 10.30 sati.

U petak, 29. srpnja na igralištu kod društvenog doma u Beletincu u 20 sati nastupa grupa "KingSize", dok će u 22 sata započeti koncert Jasmina Stavrosa.

Subota 30. srpnja donosi Revijalnu smotru folklora odraslih u dvorani OŠ Beletinec (u 19 sati), u 20 sati na igralištu kod društvenog doma u Beletincu nastupa grupa "Mušketiri", a u 22 sata počinje koncert grupe "Ljubavnici".

Obilježavanje Dana općine i manifestacija "Anino u Beletincu" završavaju u nedjelju 31. srpnja, kada će se u 15 sati na igralištu kod društvenog doma u Beletincu održati prezentacija udruga i jela od tikve pod nazivom "Janino - s tikvama na stol", dok će se u 17 sati u dvorani OŠ Beletinec održati dječja smotra folklora.

Ulaz na sva događanja je slobodan!

1.jpg

2.jpg