DAN DRŽAVNOSTI Polaganjem ruža odana počast poginulim ivanečkim braniteljima

Grad Ivanec/vv | 31.5.2023. u 11:34h | Objavljeno u Našim krajem

Sjenama poginulih poklonili su se članovi njihovih obitelji, predstavnici braniteljskih i civilnih udruga, Policijske postaje Ivanec, izaslanstvo Grada Ivanca, predsjednik Gradskog vijeća te gradski vijećnici

U povodu Dana državnosti u ponedjeljak je, 29. svibnja, kod spomen obilježja na Trgu hrvatskih ivanovaca polaganjem bijelih ruža odana počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja grada Ivanca kao i svim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Sjenama poginulih poklonili su se članovi njihovih obitelji, predstavnici braniteljskih i civilnih udruga, Policijske postaje Ivanec, izaslanstvo Grada Ivanca koje su predvodili gradonačelnik Milorad Batinić sa zamjenikom Markom Friščićem i Zdenko Đuras, predsjednik Gradskogvijeća, te gradski vijećnici. 

11300.jpeg

11298.jpeg

Obraćajući se skupu te posebno pozdravljajući rodbinupoginulih, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić podsjetio je da se Dan državnosti obilježava u spomen na konstituiranje prvog, demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine. 

Podsjetio je i na to kolike su žrtve uložene u težnju za ostvarenje vlastite samostalne hrvatske države.

-I mnogi među vama sami su stali na branik mlade države koju je trebalo braniti. Mnoge obitelji u Domovinskom ratu ostale su bez svojih najdražih i to je pretežak i nenadoknadiv gubitak koji ne prestaje boljeti. Kad s današnjeg aspekta procjenjujemo i razmišljamo o svim tim događanjima, pitamo se odakle su branitelji stekli hrabrost da napuste sve svoje i odu u rat. I bismo li i mi danas isto to učinili? Našim braniteljima možemo samo vječno biti zahvalni na svemu što su učinili da mi danas možemo živjeti u svojoj, slobodnoj državi – istaknuo je M. Friščić, nakon čega je svima poginulima i nestalima počast odana i minutom šutnje.