Članovi Udruge vinogradara i voćara "Varaždinbreg" educirali se o berbi i preradi grožđa

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Članovi Udruge vinogradara i voćara "Varaždinbreg" educirali se o berbi i preradi grožđa Foto: Općina Gornji Kneginec

Udruga vinogradara i voćara "Varaždinbreg" organizirala je 5. rujna u društvenom domu u Donjem Knegincu stručno predavanje za svoje članove.

Predavanje je održao enolog Nenad Maslek, predstavnik tvrtke Pavin d.o.o. na temu "Berba i prerada grožđa". Na predavanju se govorilo o potrebi prepoznavanja tehnološke zrelosti grožđa te važnom odnosu kiselina i šećera, što je preduvjet određivanja najboljeg termina za berbu. Također je spomenuto da se berba mora obaviti u što hladnijim uvjetima i da se grožđe od vinograda do podruma dostavi u što kraćem roku uz korištenje enoloških preparata za zaštitu od oksidacije i djelovanja štetnih mikroorganizama, a što utječe na buduće sazrijevanje i kvalitetu vina.

Članovi udruge upoznali su se i s novim enološkim preparatima koji se dodadaju u mošt, a u komunikaciji s predavačem pokazali su veliki interes za najnovijim kvascima na tržištu koji oslobađaju jače arome i mirise iz vina.

kneginec_vinogradari_predavanje_2.jpg

kneginec_vinogradari_predavanje_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.