Članovi ŠRK Vinice održali predavanje za učenika SŠ Arboretum Opeka Foto: Općina Vinica

Članovi ŠRK Vinice održali predavanje za učenika SŠ Arboretum Opeka

| 23.10.2019. u 19:36h | Objavljeno u Našim krajem

Srednja škola „Arboretum Opeka“  članovi ŠRK Vinice održali su predavanje za učenike o samom društvu, vodama na području općine, ribama koje obitavaju unutra i o bolestima koje mogu da se pojave kod šarana. Uz prof. Mirjanu Ivanković, predavanju je prisustvovalo  osmero učenika 3.d razreda Srednje škole "Arboretum Opeka" Vinica- smjer veterinarski tehničar.

 Predstavnik ŠRK Vinica Ivica Crnko upoznao je  učenika s radom udruge, aktivnostima, veličini jezera, vrstama riba i o sistemu ribolova šarana, a  član udruge Tihomir Mikac održao je predavanje na temu  bolesti koje mogu ugroziti zdravlje šarana i ostalih riba  te o vremenu potrebnom  za uzgoj i rast ribe.

Nakon predavanja učenici  su se okušali u lovu ribe i usput uz nazočnost predavača učili o kontroli zdravlja i prevenciji i zaštiti riba od bolesti. Na veliko zadovoljstvo samih učenika  i profesorice dogovorena je daljnja suradnja sa Srednjom školom "Arboretum Opeka" Vinica,  a članovi ŠRK Vinica nadaju  se da su im pružili  nova saznanja koja  će im uvelike pomoći u struci.  

20191017_082830.jpeg

20191017_085322.jpg

za_vinicu.jpg

vinica3.jpg