ČITANJE NA KOTAČIMA Uskoro počinju radionice "Vesele stranice“ Foto: Ilustracija

ČITANJE NA KOTAČIMA Uskoro počinju radionice "Vesele stranice“

VV | 26.3.2023. u 14:53h | Objavljeno u Našim krajem

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof na tjednoj se bazi provode aktivnosti poticanja čitanja i podizanja javne svijesti o važnosti čitanja u sklopu projekta "Čitanje na kotačima“. Radionice "Stranice sjećanja“ uskoro će biti završene, nakon čega slijede "Kreativno pisanje“ i "Vesele stranice“.

U udruzi "Sunce“ iz Novog Marofa, koja okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom, stručnjaci će provesti 16 radionica "Vesele stranice“ koje su ritmičko-glazbene naravi.

Izvođači će suradnjom izvesti autorsku interpretaciju priča i pjesama, koje će se uz interaktivne zadatke i glazbu prezentirati polaznicima. U tome će im pomoći glazbeni instrumenti koje je knjižnica nabavila u siječnju ove godine.

Osim radionica "Vesele stranice“, uskoro će početi i radionice "Kreativno pisanje” namijenjene svima koji žele razviti svoj kreativni potencijal u pisanju priča i pjesama. Kroz 20 radionica polaznici će naučiti kako se izražavati u formi poezije i proze te izraziti svoje unutarnje osjećaje.

Radionice "Vesele stranice“ počinju 11. svibnja te će se održavati četvrtkom u poslijepodnevnim satima u prostorima udruge "Sunce“. O početku održavanja radionica „Kreativno pisanje“ knjižnica će obavijestiti sve zainteresirane putem web stranice i društvenih mreža.

 Lenta_EU_vidljivosti.jpg