OŠ Novi Marof dobitnik ovogodišnje "Nagrade školi"

Željko Slunjski | 23.10.2016. u 19:22h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Novi Marof dobitnik je ovogodišnje "Nagrade školi" na 36. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" održanoj u subotu u Sv. Ivanu Zelini.

Na ovogodišnji natječaj odazvalo se 95 osnovnih škola iz svih kajkavskih krajeva, među kojima 13 s područja Varaždinske županije. Pristiglo je ukupno 539 učeničkih radova, što dovoljno kazuje o konkurenciji.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski (predsjednik), prof. dr. sc. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur za objavu u zbirci nazvanoj „Črlene čizmice“ odabralo je 77 radova (među njima 13 učenika iz OŠ Varaždinske županije), od kojih je 31 izveden na završnom događanju Smotre 22. listopada u Sv. Ivanu Zelini.

S varaždinskoga područja svoje kajkavske stihove govorili su Kristina Jurić (OŠ Franje Serte Bednja), Mirela Šargač (OŠ Novi Marof), Sebastijan Sakač (OŠ Ljubeščica) , Dorian Kolman (OŠ Martijanec), Laura Črnila (OŠ Vidovec), Klara Požgaj (OŠ Vladimira Nazora Sv. Ilija), Lea Andrašek (OŠ Breznički Hum), Noa Repić (OŠ Ludbreg) i Laura Črnila iz OŠ Vidovec.

U intermezzu učenica OŠ Ljubeščica, Mateja Sakač, efektno je izvela igrokaz o tabletu, a Sebastijan Sakač iz iste škole bio je drugi po glasovima publike svojom pjesmom „Puh deklu išče“. Kristinu Jurić iz Bednje za pjesmu „Žarvi“ nagradio je „Večernji list“, a za pjesmu „Listek žotek“ nagrađena je Klara Požgaj iz Sv. Ilije. Od tri službene nagrade druga je, po ocjeni stručnoga žirija, pripala Mireli Šargač iz Novog Marofa za pjesmu „Moja mama“.

Na subotnjoj svečanosti promoviran je i pjesnički zbornik "Črlene čižmice", koji je likovno opremio Danko Merin. Od 13 objavljenih likovnih radova, kao ilustracije, u zborniku su i radovi Marina Debića iz OŠ Donja Voća, Ivana Hranja iz Bednje, Matije Bosilja iz PŠ Gornja Voća, Lane Grobenski iz Bednje i Sare Šantavec iz OŠ Martijanec.

Označeno u